Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν προβλέπουν κρύο Νοέμβρη οι μετεωρολόγοι

Ηπιος μήνας αναμένεται στην Ευρώπη. Ανακούφιση στα νοικοκυριά που ανησυχούν για το κόστος της θέρμανσης και τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα. Πτώση 6,6% για το αέριο.

Δεν προβλέπουν κρύο Νοέμβρη οι μετεωρολόγοι

Για έναν ήπιο Νοέμβριο ετοιμάζεται η Ευρώπη, μειώνοντας την πίεση στην αποθήκευση φυσικού αερίου καθώς η ενεργειακή κρίση της περιοχής περιορίζει τις προμήθειες ενόψει του χειμώνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μακροπρόθεσμες προοπτικές των μετεωρολόγων της Maxar Technologies και Marex δεν δείχνουν κρύο αυτόν τον μήνα, ανακουφίζοντας τα νοικοκυριά που ανησυχούν για το κόστος της θέρμανσης και τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου μετά την πτώση της ρωσικής προσφοράς.

«Όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, το ζεστό ξεκίνημα του Νοεμβρίου θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο σημάδι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της παγκόσμιας ενέργειας», δήλωσε ο Matthew Dross, μετεωρολόγος της Maxar. «Παρ' όλα αυτά, περιστασιακές κρίσεις κρύου δεν μπορούν να αποκλειστούν για τον Νοέμβριο και τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 συνολικά».

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σημαντικά από τότε που κορυφώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να είναι περίπου 80% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. 

Στις συναλλαγές της Τρίτης, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχωρεί 6,6%, στα 115 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v