Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» ΙΕΑ για μεγάλο έλλειμμα αερίου στην Ευρώπη το 2023

«Πάρτε επειγόντως μέτρα» για να αποφύγετε τις ελλείψεις, λέει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και Κομισιόν ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Προβλέπει έλλειμμα έως και 30 δισ. bcm αερίου.

«Καμπανάκι» ΙΕΑ για μεγάλο έλλειμμα αερίου στην Ευρώπη το 2023

Η Ευρώπη πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να αποφύγει την έλλειψη φυσικού αερίου το επόμενο έτος, δεδομένης της απώλειας της ρωσικής προσφοράς και των προσδοκιών ότι η κινεζική ζήτηση θα αυξηθεί, δήλωσε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

"Κρουούμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το επόμενο έτος", δήλωσε ο επικεφαλής του IEA Φατίχ Μπιρόλ κατά την παρουσίαση μιας έκθεσης για το ισοζύγιο ενεργειακής προσφοράς-ζήτησης της Ευρώπης το 2023/24.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η Ευρώπη αναμένεται να αντιμετωπίσει κενό έως και 30 δισεκατομμυρίων κ.μ. (bcm) φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, όταν και θα επιχειρεί να αναπληρώσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου για τον χειμώνα. 

Ένα τέτοιο κενό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάλυψη της χωρητικότητας των αποθηκών μόλις κατά 65% πριν τον επόμενο χειμώνα, έναντι του στόχου για επίπεδα 95%, είπε ο Birol.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v