Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20: Συμφωνία σε προσχέδιο ανακοινωθέντος

Το προσχέδιο παραπέμπει σε προηγούμενο ψήφισμα του ΟΗΕ. Καταδικάζει κάθε απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων. Διαφωνίες όσον αφορά τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

G20: Συμφωνία σε προσχέδιο ανακοινωθέντος

Διπλωμάτες των χωρών της G20 συμφώνησαν σε προσχέδιο ανακοινωθέντος, σύμφωνα με αξιωματούχους, με φρασεολογία που συγκαλύπτει διαφορές σχετικά με το πόσο σκληρά πρέπει να επικριθεί η Ρωσία για τον πόλεμό στην Ουκρανία.

Το προσχέδιο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τους ηγέτες όταν συναντηθούν στο Μπαλί της Ινδονησίας αυτή την Τρίτη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Το έγγραφο παραπέμπει σε προηγούμενο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν οι διπλωμάτες. H δήλωση εκείνη αποδοκίμαζε την επιθετικότητα της Ρωσίας ενώ απαιτούσε να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η προτεινόμενη δήλωση της G-20 σημειώνει την ύπαρξη διαφορών μεταξύ ορισμένων κρατών, υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες θέσεις τους σχετικά με τη σύγκρουση, επισήμαναν οι πηγές. Μια πηγή πρόσθεσε ότι το σχέδιο ήταν να γίνεται αναφορά στον «πόλεμο στην Ουκρανία» και όχι στον «πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Υπήρξε επίσης συμφωνία σε φρασεολογία που καταδικάζει κάθε απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων, είπαν οι δύο πηγές, αναφερόμενοι στον όρκο της Μόσχας να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί το έδαφος που έχει προσαρτήσει παράνομα στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v