Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Exxon Mobil αύξησε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στα $50 δισ.

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ξοδέψει 50 δισ. δολάρια την τριετία ως το 2024 για να επαναγοράσει μετοχές, μια αύξηση 30 δισ. δολαρίων σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα που επρόκειτο να λήξει το 2023.

Η Exxon Mobil αύξησε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στα $50 δισ.

Η Exxon Mobil θα επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της στα 50 δισ. δολάρια, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός δείχνει να αψηφά την πολιτική αντίδραση και να προσφέρει στους επενδυτές τα κέρδη από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Exxon ανακοίνωσε ότι θα ξοδέψει 50 δισ. δολάρια την τριετία ως το 2024 για να επαναγοράσει μετοχές, μια αύξηση 30 δισ. δολαρίων σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα που επρόκειτο να λήξει το 2023.

Τα κέρδη από το πετρέλαιο κατέγραψαν μεγάλη άνοδο φέτος, αφού η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε τις παγκόσμιες τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες αποφάσισαν να διοχετεύσουν μέρος των κερδών στους μετόχους μετά από χρόνια απογοητευτικών αποδόσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε την Exxon και άλλες εταιρείες πετρελαίου, λέγοντας τον Οκτώβριο ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα κέρδη σας για να εν μετοχές ή για μερίσματα . . . ενώ μαίνεται πόλεμος».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v