Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μη βάζετε τη θέρμανση στο φουλ» λέει η αρμόδια αρχή στους Γερμανούς

Να σκεφτούν προσεκτικά ποια δωμάτια πρέπει να ζεστάνουν, καλεί τους πολίτες ο πρόεδρος της γερμανικής αρχής δικτύου φυσικού αερίου. Πόσο υποχώρησε η κατανάλωση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Μη βάζετε τη θέρμανση στο φουλ» λέει η αρμόδια αρχή στους Γερμανούς

Ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής του δικτύου φυσικού αερίου BNetzA ζήτησε από τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να μειώσουν τη θέρμανση, καθώς η χώρα προσπαθεί να διατηρήσει τις προμήθειες μετά τη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πολίτες θα έπρεπε «ίσως να μην ενεργοποιήσουν τη θέρμανση φουλ και να σκεφτούν προσεκτικά ποια δωμάτια πρέπει να θερμανθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του BNetzA, Klaus Mueller, σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η βιομηχανική κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 12% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή και η οικιακή και εμπορική κατανάλωση κατά 13%, ανέφερε ο Mueller σε tweet. Προηγουμένως είπε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 20% για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της απώλειας προμηθειών από τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v