Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H κινεζική Ηuawei αποσύρεται «διακριτικά» από τη Ρωσία

Κλείνει το τμήμα εταιρικών πωλήσεων, ωστόσο διατηρεί άλλες δραστηριότητές της στη χώρα. Και δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει πλήρως «μετά την παύση των ενεργών εχθροπραξιών στην Ουκρανία». Ο ρόλος και ο φόβος των κυρώσεων.

H κινεζική Ηuawei αποσύρεται «διακριτικά» από τη Ρωσία

Από την 1η Ιανουαρίου θα κλείσει στη Ρωσία η μονάδα εταιρικών πωλήσεων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών της κινεζικής Huawei, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, αποδίδοντας την απόφαση της κινεζικής εταιρείας στον κίνδυνο να υποστεί κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Kommersant, που επικαλείται πηγή υπό τον όρο ανωνυμίας, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και επικοινωνιακού εξοπλισμού θα σταματήσει τις δραστηριότητες ενός από τα τμήματά της στη Ρωσία, του τμήματος Enterprise Business Group που ασχολείται με τις πωλήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Στην εν λόγω μονάδα εργάζονται περίπου 2.000 άτομα, στα οποία προτάθηκε να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών ή να παραιτηθούν. Η εταιρεία θα διατηρήσει προς το παρόν το ρωσικό γραφείο της και είναι έτοιμη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μετά την παύση των ενεργών εχθροπραξιών στην Ουκρανία, δήλωσε η πηγή. Η απόφαση σχετίζεται με τους κινδύνους δευτερογενών κυρώσεων, αναφέρεται.

Διατηρεί τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης 

Ο κινεζικός όμιλος θα διατηρήσει τις πωλήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στη Ρωσία, καθώς και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης που εδρεύουν σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νίζνι Νόβγκοροντ και Νοβοσιμπίρσκ, αναφέρει η Kommersant. Τα κέντρα αυτά, μεταξύ άλλων, αναπτύσσουν τεχνολογίες για το πρότυπο επικοινωνιών 5G, τεχνολογίες επεξεργασίας και αναπαραγωγής λόγου, όρασης υπολογιστών, συστήματα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και μηχανική μάθηση.

Σύμφωνα με την Kommersant, ο εφοδιασμός της Huawei θα συνεχιστεί μέσω παράλληλων εισαγωγών. Το κλείσιμο του γραφείου της θα καταστήσει πιο δύσκολη την αγορά εξοπλισμού, επειδή οι παράλληλες εισαγωγές δεν θα παρέχουν την ταχύτητα και την εμβέλεια που απαιτούνται, δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώτος αντιπρόεδρος τεχνολογίας της MTS Πάβελ Βορόνιν.

Η εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε μαζική έξοδο ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία: σ' αυτό συνέβαλαν τόσο ηθικοί λόγοι όσο και οι επιπτώσεις των κυρώσεων και της ανθρωπιστικής κρίσης. Το Yale School of Management εκτιμά ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου περισσότερες από χίλιες ξένες εταιρείες από πολλούς τομείς είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία, περιορίζοντας ή σταματώντας τη δραστηριότητά τους στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v