Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά από 25 χρόνια αφήνει το τιμόνι του Netflix o συνιδρυτής του

Ανατροπή στην ηγεσία ενός από τα πιο ισχυρά στούντιο του Χόλιγουντ. Ο Reed Hastings ίδρυσε την πλατφόρμα το 1997 ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου. Εκτινάχθηκαν οι συνδρομητές του, κέρδη 6% για τη μετοχή.

Μετά από 25 χρόνια αφήνει το τιμόνι του Netflix o συνιδρυτής του

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Netflix, της εταιρείας που συνίδρυσε πριν από 25 χρόνια, ο Reed Hastings, σε μια ανατροπή στην κορυφή ενός από τα πιο ισχυρά στούντιο του Χόλιγουντ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Hastings, ο οποίος ίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου, έγραψε σε ανάρτηση ιστολογίου ότι μεταβιβάζει όλο και περισσότερο τις αρμοδιότητές του τα τελευταία χρόνια. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσω τη διαδοχή μου», πρόσθεσε.

 

«Το διοικητικό συμβούλιο συζητά τον σχεδιασμό διαδοχής για πολλά χρόνια (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελιχθούν!)» έγραψε ο 62χρονος Hastings. «Είμαι τόσο περήφανος για τα πρώτα 25 χρόνια μας και τόσο ενθουσιασμένος για τα επόμενα 25 χρόνια μας». Ο Greg Peters πήρε προαγωγή στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου με τον Ted Sarandos. 

Αλμα-έκπληξη έκαναν οι επί πληρωμή συνδρομητές

Οι μετοχές του Netflix εκτινάχθηκαν 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, με στήριξη από τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2022.

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming video πρόσθεσε 7,66 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές, έναντι πρόβλεψης για 4,57 εκατ., συμβάλλοντας στο άλμα της μετοχής, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες (12 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 45 σεντς). Τα έσοδα ήταν 7,85 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v