Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλιτώνει την ύφεση η Γερμανία φέτος

Ανάπτυξη 0,2% προβλέπει η κυβέρνηση. Η χρονιά ξεκινά με καλύτερες προοπτικές από ό,τι αναμενόταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό, ο οποίος βοήθησε στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Γλιτώνει την ύφεση η Γερμανία φέτος

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 0,2% φέτος αντί της συρρίκνωσης 0,4% που προέβλεπε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις νέες προβλέψεις που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά στο 1,8% από 2,3%, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν πριν από την επίσημη δημοσίευση.

Η Γερμανία ξεκινά το 2023 με καλύτερες προοπτικές από ό,τι αναμενόταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό, ο οποίος βοήθησε στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και εξάλειψε τον κίνδυνο δυσάρεστων ελλείψεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι νέες οικονομικές προβλέψεις έρχονται λίγες μέρες πριν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει update στις δικές του προβλέψεις. Τον Οκτώβριο ανέφερε ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,3% φέτος, χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι η οικονομία πιθανότατα παρέμεινε στάσιμη το τελευταίο τρίμηνο του 2022, αψηφώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για συρρίκνωση. Για το σύνολο του έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9% -από 2,6% το 2021 και οριακά καλύτερα από την εκτίμηση 1,8% σε έρευνα του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v