Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Και άλλες χώρες θέλουν να στείλουν MIG στην Ουκρανία

Στο ίδιο πλαίσιο η Σλοβακία έχει επίσης θίξει το ζήτημα για παραδόσεις MiG στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα, αν και η λήψη της απόφασης έχει καθυστερήσει λόγω πολιτικών διαμαχών ενόψει των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Πολωνία: Και άλλες χώρες θέλουν να στείλουν MIG στην Ουκρανία

Η Πολωνία έχει λάβει «σαφείς δηλώσεις» από πολλές χώρες ότι είναι πρόθυμες να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη ΜΙG-29 στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μύλλερ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μια μέρα πριν ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι η Πολωνία ενδέχεται να παραδώσει αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για απόφαση η οποία αν πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει κίνηση-ορόσημο, που θα σπάσει το πολιτικό ταμπού μεταξύ των δυτικών συμμάχων σε ό,τι αφορά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.

Στο ίδιο πλαίσιο η Σλοβακία έχει επίσης θίξει το ζήτημα για παραδόσεις ΜΙG, αν και η απόφαση έχει καθυστερήσει λόγω των πολιτικών διαμαχών ενόψει των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο. Άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με αεροσκάφη MiG στα αποθέματά τους είναι η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v