Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη διάθεση των Ευρωπαίων καταναλωτών

«Οι καταναλωτές ήταν λιγότερο θετικοί για τη γενική οικονομική κατάσταση στη χώρα τους, ενώ οι προθέσεις τους να κάνουν μεγάλες αγορές βελτιώθηκαν», σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιέσεις στη διάθεση των Ευρωπαίων καταναλωτών

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση υποχώρησε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες τον Μάρτιο, φθάνοντας στο -19,2 και στο -20,7 αντίστοιχα, σύμφωνα με την τελική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. Και τα δύο στοιχεία ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προκαταρκτικές αναγνώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στην ευρωζώνη και την ΕΕ, φτάνοντας τις 99,3 και 97,4, αντίστοιχα.

Ο δείκτης προσδοκιών απασχόλησης στη ζώνη του ευρώ κινήθηκε καθοδικά κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στις 109,0 και κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε ολόκληρο το μπλοκ, φτάνοντας στις 107,6 μονάδες.

«Οι καταναλωτές ήταν λιγότερο θετικοί για τη γενική οικονομική κατάσταση στη χώρα τους, ενώ οι προθέσεις τους να κάνουν μεγάλες αγορές βελτιώθηκαν», σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v