Ράλι για τις μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών

Άλμα ως και 39% για τη μετοχή της PacWest στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση ότι μειώνει το μέρισμα.

Ράλι για τις μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών

Ράλι πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών, με τη PacWest να ενισχύεται ως και 39% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Την Παρασκευή η τράπεζα με έδρα το Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει μέρισμα 1 σεντ ανά μετοχή, αντί για το σύνηθες μέρισμα των 25 σεντς, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας στον τραπεζικό τομέα. 

«Δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας της μετοχής τελευταία πιστεύουμε ότι αυτή η μείωση του μερίσματος έχει νόημα και μπορεί να βοηθήσει στον ρυθμό της δημιουργίας κεφαλαίων», έγραψαν αναλυτές  της RBC Capital Markets σε σημείωμα. 

Η μετοχή της PacWest, η οποία εκτινάχτηκε ως και 82% στην τελευταία συνεδρίαση, διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 8 δολάρια. 

Την περασμένη εβδομάδα βούτηξε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης πιθανής πώλησης ή αύξησης κεφαλαίου. 

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν και άλλες αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες. Η μετοχή της Western Alliance ενισχύθηκε ως και 10%, της Comerica 9% και των Zions και Keycorp 4%.

Η μετοχή της First Horizon κατέγραψε άνοδο 2%. 

Την Παρασκευή ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών KBW ενισχύθηκε 4,7%. Από το ξεκίνημα της κρίσης τον Μάρτιο, ο δείκτης έχει διολισθήσει περισσότερο από 26%. 

«Η Παρασκευή ήταν μια ανάπαυλα, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η χειραγώγηση μετοχών, αν δεν καταλαγιάσει, θα συνεχίσει να αποτελεί ρίσκο στην εμπιστοσύνη που απαιτείται για τη λειτουργία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος», τόνισε αναλυτής της Piper Sandler. «Η αναταραχή στις περιφερειακές τράπεζες εξελίχθηκε με τρόπο που δεν αντανακλά την πραγματικότητα των θεμελιωδών οικονομικών μεγεθών», πρόσθεσε. 

Την Πέμπτη το Reuters μετέδωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι αξιολογούν κατά πόσο υπήρξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v