Bρετανία: Για παρενόχληση κατηγορούν τον πρόεδρο της Tesco 4 γυναίκες

Ισχυρισμοί για ακατάλληλη-αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Νο 1 της κορυφαίας εταιρείας λιανικού εμπορίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος ο Τζον Άλαν αρνείται τα καταγγελλόμενα, πλην ενός.

Bρετανία: Για παρενόχληση κατηγορούν τον πρόεδρο της Tesco 4 γυναίκες

Μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρείν στη Βρετανία, ο πρόεδρος της Tesco Τζον Άλαν, αντιμετωπίζει καταγγελίες τεσσάρων γυναικών για ακατάλληλη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

Ο Άλαν φέρεται να θώπευσε απρεπώς κυρία-ανώτερο στέλεχος του προσωπικού της Tesco, κορυφαίας εταιρείας λιανικού εμπορίου, στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2022. Όπως υποστηρίζεται επίσης, έκανε ακριβώς το ίδιο και σε έτερη κυρία-μέλος του Συνδέσμου Βρετανών Βιομηχάνων (CBI), στο ετήσιο δείπνο του τον Μάιο του 2019, όταν ήταν πρόεδρος του οργανισμού που ταλανίζεται από αντίστοιχες καταγγελίες και έφτασε στο σημείο να αναστείλει τη λειτουργία του.

Πηγές ισχυρίζονται ότι ο 74χρονος Άλαν έκανε ακατάλληλα σχόλια και σε επιπλέον δύο γυναίκες μέλη του προσωπικού της CBI τον Νοέμβριο του 2019 και το 2021 αντίστοιχα, οι οποίες δήλωσαν προσβεβλημένες, θεωρώντας την εν λόγω συμπεριφορά ως σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Άλαν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αναληθείς», με εξαίρεση ένα σχόλιό του για την εμφάνιση μιας υπαλλήλου του CBI, που θεωρήθηκε προσβλητική.

Εκπρόσωπος της Tesco δήλωσε: «Ποτέ δεν υπήρξε καταγγελία για τη συμπεριφορά του Τζον Αλαν στο πλαίσιο της θητείας του ως προέδρου της Tesco». Η εταιρεία προέτρεψε όποιον/όποια έχει σχετικές ανησυχίες ή πληροφορίες να επικοινωνήσει σε εμπιστευτική τηλεφωνική γραμμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v