Τρελά κέρδη από φωτογραφίσεις με... ιπτάμενο φόρεμα στη Σαντορίνη!

Χαμός στα social media. Τουρίστριες ποζάρουν με φορέματα που έχουν μεγάλες ουρές, σε must προορισμούς. Πόσο κοστίζει το πλήρες πακέτο.

Τρελά κέρδη από φωτογραφίσεις με... ιπτάμενο φόρεμα στη Σαντορίνη!

Τα τελευταία χρόνια, οι φωτογράφοι της Flying Dress Photo στη Σαντορίνη περνούν τα καλοκαίρια τους τραβώντας την ίδια εικόνα ξανά και ξανά: Τουρίστριες που ποζάρουν με φόντο τα άσπρα σπιτάκια και τους μπλε θόλους, φορώντας πολυτελή σατέν φορέματα με πολύ μακριές ουρές.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, με κατά μέσο όρο οκτώ φωτογραφίσεις με ιπτάμενο φόρεμα την ημέρα -η καθεμία κοστίζει πάνω από 550 ευρώ ανά ώρα και ανά άτομο-, αυτή η μικρή επιχείρηση μπορεί να φέρει σε πωλήσεις σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε μόλις τέσσερις μήνες. Το μοντέλο της εταιρείας βασίζεται στην παροχή ενός τύπου φωτογραφίας διακοπών με μεγάλη απήχηση στο Instagram.

Κι αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση: Οι πελάτισσες τείνουν να προσθέτουν υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταφορά από και προς την τοποθεσία της φωτογράφισης (€90), μακιγιάζ και styling μαλλιών (€300) και έναν προσωπικό βοηθό για να τις βοηθήσει να πετάξουν την ουρά του φορέματος στον αέρα (50 €). Τα φορέματα, που τουλάχιστον ταιριάζουν σε όλους, παρέχονται στους πελάτες, αλλά αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα, κοστίσει επιπλέον €120. Για μία μόνο πελάτισσα με κράτηση για το πλήρες πακέτο, η λήψη κοστίζει 1.500 ευρώ συνολικά.

Από τη Σαντορίνη μέχρι το Ντουμπάι, την Αρούμπα, το Μοντέγκο Μπέι και την Καππαδοκία, οι επιχειρήσεις φωτογραφίσεων εξαπλώνονται, για να φωτογραφίσουν τους τουρίστες που φιγουράρουν σε πολυτελείς φωτογραφίες διακοπών.

Και δεν είναι μόνο τα φωτογραφικά στούντιο με ιπτάμενα φορέματα που δραστηριοποιούνται μετά την πανδημία. Η πλατφόρμα κρατήσεων φωτογραφίας Flytographer, με έδρα τον Καναδά, ανέφερε μηνιαίες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου δολαρίων τον Μάιο -ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία «έσπασε» επτά ψηφία σε έναν μήνα, σε σύγκριση με πωλήσεις 400.000 δολαρίων την ίδια περίοδο το 2019. Το Flytographer παρέχει πρόσβαση σε τοπικούς φωτογράφους σε πάνω από 300 πόλεις. Οι τρεις πιο δημοφιλείς προορισμοί για γυρίσματα φέτος περιλαμβάνουν το Παρίσι, το Μάουι και τη Χονολουλού.

Η κράτηση μιας φωτογράφισης μέσω του Flytographer ξεκινά από 385 δολάρια την ώρα για καθορισμένο αριθμό φωτογραφιών μέσα σε πέντε ημέρες.

Μια παρόμοια εταιρεία από την Ινδονησία, η Sweet Escape, έχει 8.000 φωτογράφους σε 500 πόλεις, με χρέωση από 130 έως 300 δολάρια, με λήψεις για πάνω από μία ώρα. Ο ιδρυτής της, Ντέιβιντ Σονγκ, αναφέρει ότι η επιχείρησή του έχει σχεδόν επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, ειδικά τώρα που οι Ασιάτες ταξιδιώτες αρχίζουν να επιστρέφουν στον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v