Μεγάλα private equity δίνουν τα κλειδιά επιχειρήσεων που εξαγόρασαν

Η αύξηση των επιτοκίων αναγκάζει μεγάλα ονόματα του χώρου να παραδώσουν τις εταιρείες που εξαγόρασαν και φόρτωσαν με μεγάλα δάνεια. Μπαράζ από ντιλ.

Μεγάλα private equity δίνουν τα κλειδιά επιχειρήσεων που εξαγόρασαν

Τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των private equity, συμπεριλαμβανομένων των KKR και Bain Capital, παραδίδουν εταιρείες τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στους πιστωτικούς βραχίονες αντιπάλων τους, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η ορμή των κινήσεων αυτών υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες private equity καθώς οι εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό τους αντιμετωπίζουν υψηλότερα επιτόκια, επίμονο πληθωρισμό και ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας.

Δείχνει επίσης την αυξανόμενη σημασία της πίστωσης που παρέχεται από τα δανειοδοτικά σκέλη των private equity. Τα τελευταία χρόνια, η ιδιωτική πίστωση είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Apollo, Carlyle και KKR.

Το ευρωπαϊκό τμήμα της Bain Capital παραχώρησε πρόσφατα την ιδιοκτησία του γερμανικού κατασκευαστή Wittur στον πιστωτικό βραχίονα της KKR, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Ο προμηθευτής μελανιού Flint που υποστηρίζεται από την Goldman βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τους πιστωτές για την παράδοση του ελέγχου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, ενώ η Carlyle αναμένεται να παραδώσει τα κλειδιά της εταιρείας Praesidiad σε μια ομάδα δανειστών, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος δανειοδοτήσεων της Bain Capital.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος private equity της KKR έχασε τον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας πληρωμών Unzer από μια ομάδα πιστωτών, όπως η Goldman Sachs, η ελβετική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Partners Group και η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης πιστώσεων Alcentra.

«Είχαμε πολλά χρόνια με εύκολο χρήμα και χαμηλά επιτόκια από τα οποία επωφελήθηκαν εταιρείες που ανήκουν σε private equity», δήλωσε η Jeanine Arnold, στέλεχος στον οίκο αξιολόγησης Moody's. «[Τα ιδιωτικά κεφάλαια] συνέχισαν να πιέζουν τα όρια του χρέους που αναλάμβαναν αυτές οι εταιρείες. Αυτό ήταν εντάξει όταν έχεις αύξηση κερδών, αλλά μετά είχαμε Covid, Ουκρανία και αυξήσεις επιτοκίων».

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε private equity δυσκολεύονται εν μέρει επειδή μέρος του χρέους που χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση των εξαγορών τους δεν αντισταθμίστηκε έναντι των αυξήσεων των επιτοκίων. Καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν, οι αποπληρωμές δανείων αυξήθηκαν και οι εταιρείες έπρεπε να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v