Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Exxon βλέπει υπερθέρμανση του πλανήτη πάνω από 2°C

Το επίπεδο εκπομπών CO2 εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιο από τους 11 δισ. τόνους που απαιτούνται για να ικανοποιηθεί το σενάριο μη υπέρβασης των 2°C. Η οικονομική ανάπτυξη σπάει το κρίσιμο όριο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή.

Η Exxon βλέπει υπερθέρμανση του πλανήτη πάνω από 2°C

Η Exxon Mobil Corp. βλέπει ότι τον κόσμο να αποτυγχάνει να μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων αρκετά γρήγορα ώστε να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 2°C πάνω από τα προβιομηχανικά πρότυπα έως το 2050 λόγω της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια θα μειωθούν σε 25 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους έως το 2050, πτώση άνω του 25% από την κορύφωση που αναμένεται αυτή τη δεκαετία, δήλωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός του Τέξας στον ετήσιο Energy Outlook.

Αυτό το επίπεδο εκπομπών εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιο από τους 11 δισεκατομμύρια τόνους που απαιτούνται για να ικανοποιηθεί το σενάριο μη υπέρβασης του ορίου των 2°C της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, σύμφωνα με την Exxon.

«Η ικανότητα του κόσμου να μειώσει αυτές τις εκπομπές κατά 25%, ακόμη και όταν η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται περισσότερο από 100%, αποτελεί απόδειξη της σημαντικής προόδου που αναμένεται να σημειωθεί», δήλωσε η Exxon.

«Ακόμα κι έτσι, χρειάζονται περισσότερα για να φτάσουμε στα επίπεδα μείωσης των εκπομπών που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι αυξήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v