Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν αλλάζει στάση απέναντι στη Ρωσία

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε, από τη Νέα Υόρκη, το Βελιγράδι να αλλάξει στάση. Δεν συντονίστηκε ούτε με την τελευταία ευρωπαϊκή απόφαση για παράταση ενός έτους των κυρώσεων, ανέφερε.

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν αλλάζει στάση απέναντι στη Ρωσία

Η Σερβία θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική απέναντι στη Ρωσία και δεν θα επιβάλει κυρώσεις, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Βούτσιτς, μιλώντας σε Σέρβους δημοσιογράφους, εκτίμησε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις για να αλλάξει στάση απέναντι στη Ρωσία, τόνισε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική για όσο διάστημα μπορέσει να αντέξει. «Η Σερβία εδώ και ένα χρόνο και εφτά μήνες ασκεί υπεύθυνη και έντιμη πολιτική. Θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική απέναντι στη Ρωσία για όσο μπορέσουμε να αντέξουμε», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η Σερβία είναι η μοναδική χώρα στα Βαλκάνια και από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε, από τη Νέα Υόρκη, το Βελιγράδι να αλλάξει στάση και ανέφερε ότι η Σερβία δεν συντονίστηκε ούτε με την τελευταία ευρωπαϊκή απόφαση για παράταση ενός έτους των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία το 2014, εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v