Παράνοια στη Γαλλία για τα έντομα: Κοριοί στο μετρό και στα τρένα!

(φωτό) Πανικός στη γαλλική πρωτεύουσα. Φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα δείχνουν έντομα πάνω σε επιβάτες. Το θέμα είναι επώδυνο για την κυβέρνηση, καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου.

Παράνοια στη Γαλλία για τα έντομα: Κοριοί στο μετρό και στα τρένα!

Εξαρση κοριών σε όλη τη Γαλλία προκαλεί παράνοια στους ταξιδιώτες και γίνεται επώδυνο σημείο για την κυβέρνηση, καθώς το Παρίσι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα βίντεο που φαίνεται να δείχνουν τα έντομα να σέρνονται πάνω από καθίσματα στο μετρό του Παρισιού και σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ορισμένοι επιβάτες του μετρό δημοσίευσαν βίντεο και στο TikTok.

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών RATP, η οποία διαχειρίζεται το μετρό, τα τραμ και τα λεωφορεία του Παρισιού, ανέφερε σε δήλωση που εστάλη μέσω email ότι έχει κάνει έρευνα, αλλά «δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα καμία περίπτωση κοριών».

Αν και δεν είναι σαφές εάν οι εμφανίσεις των κοριών έχουν αυξηθεί σημαντικά, έχει γίνει πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία, η οποία φιλοξενεί επί του παρόντος το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Ο υπουργός Μεταφορών Clement Beaune σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση με τους φορείς των δημόσιων μεταφορών την Τετάρτη, για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Μια επιβάτις του Eurostar, η Niagale Bagayoko, δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες με ένα από τα έντομα στα ρούχα της στον λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο X, με τη λεζάντα «Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Eurostar, τρένο Λονδίνο-Παρίσι στις 6:00 π.μ.».

Μεταξύ 2017 και 2022, πάνω από ένα στα 10 σπίτια στη Γαλλία μολύνθηκαν από κοριούς, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων, περιβάλλοντος και υγείας της χώρας, με συνολικό κόστος 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v