Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό δέκα ετών τα ληξιπρόθεσμα δάνεια εμπορικών ακινήτων

Ο όγκος των ληξιπρόθεσμων δανείων εκτινάχτηκε 30%, ή 4 δισ. δολάρια, στα 17,7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους.

ΗΠΑ: Σε υψηλό δέκα ετών τα ληξιπρόθεσμα δάνεια εμπορικών ακινήτων

Τα δάνεια εμπορικών ακινήτων σε καθυστέρηση έχουν ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών στις ΗΠΑ, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια, η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και η τηλεργασία ασκούν πιέσεις στους κατασκευαστές. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο όγκος των ληξιπρόθεσμων δανείων στα οποία έχει υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή τουλάχιστον μιας δόσης εκτινάχτηκε 30%, ή 4 δισ. δολάρια, στα 17,7 δισ. δολάρια, το τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου. 

Το νούμερο έχει αυξηθεί κατά 10 δισ. δολάρια σε ένα έτος. 

Αναλυτές δήλωσαν στους FT ότι ο αριθμός των ακινήτων που θα βρεθούν υπό πίεση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, ειδικά στον τομέα των γραφείων. 

«Οι τιμές των ακινήτων αναμένεται να πέσουν και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δανείων θα συνεχίσουν να αυξάνονται» ο επικεφαλής της Ellington Management Group για το χρέος του εμπορικού real estate. 

Tα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο δεν αποτυπώνουν τον αντίκτυπο της χρεοκοπίας της WeWork, η οποία υπέβαλε αυτή την εβδομάδα αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v