Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Πεκίνο η σύνοδος Κίνας-ΕΕ την Πέμπτη

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ποια ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στο Πεκίνο η σύνοδος Κίνας-ΕΕ την Πέμπτη

Η σύνοδος Κίνας- ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Πεκίνο, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, με αξιωματούχους από τις δύο πλευρές να αναμένεται να συζητήσουν κοινά οικονομικά ζητήματα και θέματα στρατηγικής.

"Η Κίνα και η Ευρώπη είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι (...) τα κοινά μας συμφέροντα ξεπερνούν τις διαφορές μας", δήλωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετέδωσαν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

"Θα εξετάσουμε τρόπους να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου και των διαβουλεύσεων", σημείωσε ο Ουάνγκ, προσθέτοντας ότι "θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις και να προσφέρουμε νέα ώθηση στον κόσμο και να ενισχύσουμε τη σταθερότητα στη διεθνή κατάσταση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v