Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με drones, καταρρίψαμε 41

Σαράντα οκτώ μη επανδρωμένα οχήματα εξαπέλυσε συνολικά η Μόσχα σε νότιες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της δοκιμαζόμενης χώρας. Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με drones, καταρρίψαμε 41

Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) σε νότιες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας ζημιές σε ιδιωτικά και εμπορικά κτίρια καθώς και σε υποδομές, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Κιέβου.

Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 41 από τα 48 ρωσικά ντρόουν που εκτοξεύθηκαν από τη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας και την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία κατέλαβε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία. Μόνο ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη "Shahed" χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση, ανέφερε.

Οι επιθέσεις με ντρόουν πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε νύχτα επί εβδομάδες και η πιο πρόσφατη ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα αυτόν τον μήνα.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου ανέφερε πως ιδιωτικές κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές από θραύσματα ντρόουν σε διάφορες περιοχές.

Απροσδιόριστες εγκαταστάσεις υποδομών σε αρκετές περιοχές και ένας αγωγός φυσικού αερίου στη βορειοανατολική περιοχή Χάρκοβο υπέστησαν ζημιές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για απώλειες.

Η DTEK, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι ένας από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της που βρίσκεται σε περιοχή της πρώτης γραμμής στα ανατολικά βομβαρδίστηκε για έκτη φορά αυτόν τον μήνα.

Ανέφερε στην εφαρμογή Telegram πως η παροχή θέρμανσης προς τους κατοίκους διαταράχθηκε αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι επηρεάστηκαν. Οι θερμοκρασίες στην Ουκρανία είναι πολύ κάτω από το μηδέν.

Καθώς ξεκινά ένας δεύτερος χειμώνας πολέμου, οι Ουκρανοί φοβούνται πως η Ρωσία σχεδιάζει να στοχοποιήσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v