Ζεστάθηκε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβρη

Πού οφείλεται η αισιοδοξία. Τι έδειξε η έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ερευνας (ZEW).

Ζεστάθηκε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβρη

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 12,8 μονάδες τον Δεκέμβριο, βελτιωμένος από τις 9,8 που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, όπως ενημέρωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) στην έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τη Γερμανία αυξήθηκε στις -77,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις -79,8 τον Νοέμβριο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για την ευρωζώνη εκτινάχθηκε στις 23,2 μονάδες.

«Παρά την τρέχουσα δημοσιονομική κρίση, η εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και οι οικονομικές προσδοκίες για τη Γερμανία αυξήθηκαν και πάλι ελαφρώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διπλασιάστηκε το ποσοστό των ερωτηθέντων που αναμένουν από την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια μεσοπρόθεσμα. Αυτό, με τη σειρά του, είναι καλά νέα για τη γερμανική κατασκευαστική βιομηχανία, για την οποία βλέπουμε πολύ πιο αισιόδοξες προσδοκίες αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ZEW, καθηγητής Achim Wambach.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v