Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο drone-καμικάζι αναπτύσσει το Ιράν για τη Ρωσία

Η Τεχεράνη φέρεται να πούλησε στη Μόσχα τον τύπο Shahed-107. «Μια ανάσα» από το να προμηθεύσει τη Ρωσία και με βαλλιστικούς πυραύλους.

Νέο drone-καμικάζι αναπτύσσει το Ιράν για τη Ρωσία

Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα νέο επιθετικό drone, το Shahed-107, για να χρησιμοποιήσει η Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, ενώ είναι κοντά στο να προμηθεύσει τη Μόσχα και με βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε το Sky News, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Το Shahed-107 είναι ένα «εκρηκτικό και αναγνωριστικό» μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Έχει μήκος δυόμισι μέτρα και άνοιγμα φτερών τρία, αναμεταδίδει η Jerusalem Post. Διαθέτει εμβέλεια 1.500 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να εκτοξευτεί από οχήματα. Είναι επίσης εξοπλισμένο με πομπό για μετάδοση βίντεο σε πραγματικό χρόνο, διευκολύνοντας τον εντοπισμό στόχων στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού μετώπου και μπορεί να χτυπά άλλα UAV ή οπλικά συστήματα.

Το Ιράν φαίνεται να πούλησε «λίγες μονάδες» στη Ρωσία η αξία των οποίων φαίνεται να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. 

Η πολεμική τεχνολογία του Ιράν προοδεύει ραγδαία

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την ανάπτυξη αυτού του νέου drone. Ουκρανική πηγή είπε ότι η Μόσχα εκσυγχρονίζει συνεχώς τον στόλο των ιρανικών drone που διαθέτει γεγονός που αναγκάζει το Κίεβο να χρησιμοποιεί ακριβότερα συστήματα αεράμυνας.

Εκτός από την ανάπτυξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το Ιράν φέρεται να ετοιμάζεται να παράσχει στην Μόσχα βαλλιστικούς πυραύλους βεληνεκούς άνω των 300 χιλιομέτρων. Αυτοί οι πύραυλοι θα μπορούσαν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε όλη την Ουκρανία, ενώ θα μπορούν να αναχαιτιστούν μόνο από το αμερικανικό αντιαεροπορικό Patriot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v