Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Κατάσχεση περιουσίας όσων διαφωνούν με τον πόλεμο

Nομοσχέδιο που υποβλήθηκε στη Δούμα επιτρέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών που ανήκουν σε όσους καταδικάστηκαν για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό.

Ρωσία: Κατάσχεση περιουσίας όσων διαφωνούν με τον πόλεμο

Ρώσοι βουλευτές αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ανθρώπων που επικρίνουν τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, εντείνοντας την καταστολή του Κρεμλίνου κατά όσων διαφωνούν απέναντι στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει το Bloomberg.

Nομοσχέδιο που υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα από τον Βιατσεσλάβ Βολοντίν, στενό σύμμαχο του Πούτιν, θα επιτρέψει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών που ανήκουν σε όσους καταδικάστηκαν για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό.

«Όποιος προσπαθεί να προδώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία πρέπει να υποστεί την αρμόζουσα τιμωρία και να αποζημιώσει τη χώρα για τη ζημιά που της προκάλεσε», δήλωσε ο Βολοντίν στον ιστότοπο της Δούμας.

Άτομα που κατηγορούνται για «δημόσιο λόγο που ζητά διεξαγωγή δραστηριοτήτων που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους» θα μπορούσαν να απολέσουν την περιουσία τους, ανέφερε επίσης, απειλώντας δυνητικά ακτιβιστές που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. Οποιοσδήποτε βοηθά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους έχει διακόψει δεσμούς η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να τιμωρηθεί, βάσει της προτεινόμενης νομοθεσίας.

Το μέτρο προστίθεται σ' έναν νόμο που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου 2022, ο οποίος προβλέπει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα για «απαξίωση» του ρωσικού στρατού μέσω «ψευδών ειδήσεων». Αντίπαλοι του πολέμου έχουν φυλακιστεί ή έχουν καταφύγει στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v