Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Η αντιπαράθεση για το UNRWA εκτρέπει την προσοχή από την κρίση στη Γάζα 

Οι εγκληματικές ενέργειες δεν θα πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Κρίστιαν Λίντμαϊερ. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα επί του πεδίου.

ΠΟΥ: Η αντιπαράθεση για το UNRWA εκτρέπει την προσοχή από την κρίση στη Γάζα

Η αντιπαράθεση για την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, κάποιοι εργαζόμενοι της οποίας κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι εμπλέκονται στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, «εκτρέπει την προσοχή» από την ανθρωπιστική κρίση και τους σχεδόν 27.000 νεκρούς στη Γάζα, κατήγγειλε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Οι εγκληματικές ενέργειες δεν θα πρέπει ποτέ να μένουν ατιμώρητες. Όμως η τρέχουσα συζήτηση απλώς εκτρέπει την προσοχή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στη Γάζα», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

«Ας μην ξεχνάμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα επί του πεδίου», τόνισε.

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη χρηματοδότηση της UNRWA μετά τις ισραηλινές κατηγορίες, θέτοντας σε κίνδυνο την παροχή βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, η οποία έχει καταστραφεί έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες πολέμου και είναι αντιμέτωπη με σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Ο Λίντμαϊερ υπενθύμισε ότι ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ζήτησε από τους δωρητές «να μην αναστείλουν τη χρηματοδότηση της UNRWA αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή», διότι αυτό «απλώς θα έβλαπτε τον πληθυσμό της Γάζας που έχει απελπιστικά ανάγκη από βοήθεια».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ εκτίμησε εξάλλου ότι αυτή η συζήτηση για την UNRWA, «όσο σημαντική κι αν είναι, εκτρέπει την προσοχή από τους σχεδόν 27.000 νεκρούς, το 70% των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά».

«Εκτρέπει την προσοχή από το γεγονός ότι ένας ολόκληρος πληθυσμός εμποδίζεται να έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε τροφή, σε καταφύγιο. Εκτρέπει την προσοχή από το γεγονός ότι εμποδίζεται να φτάσει ηλεκτρική ενέργεια στη Γάζα εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες», υπογράμμισε.

«Εκτρέπει επίσης την προσοχή από το γεγονός ότι ένας ολόκληρος πληθυσμός υπόκειται σε συνεχή βομβαρδισμό, ακόμη και στις περιοχές που, λίγο πριν, είχαν χαρακτηριστεί ασφαλείς», συνέχισε ο Λίντμαϊερ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v