Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στο 1% κατεβάζει η κυβέρνηση τον πήχη για την ανάπτυξη το 2025

Ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,8% φέτος και στο 1,9% το 2025.

Γερμανία: Στο 1% κατεβάζει η κυβέρνηση τον πήχη για την ανάπτυξη το 2025

Η γερμανική κυβέρνηση θα μειώσει την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά στο 1% σε έκθεση που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Reuters. 

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση είχε προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,5% το 2025. 

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,8% φέτος και στο 1,9% το 2025, πρόσθεσε η πηγή. 

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη, πηγή στο Reuters ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει σημαντικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2024 σε μόλις 0,2%.

Οι... σκούρες προοπτικές για την οικονομία της Γερμανίας το 2024 ακολουθούν το ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ κατά 0,3% το 2023, υπό την πίεση του υψηλού πληθωρισμού, των αυξανόμενων επιτοκίων και της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας.

Η γερμανική επιχειρηματική-βιομηχανική συνομοσπονδία BDI στα μέσα Ιανουαρίου εξέδωσε εξίσου χαμηλή πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,3%, προειδοποιώντας για «στασιμότητα» της οικονομίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας είπε ότι δεν μπορούν να σχολιαστούν αριθμοί, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εκδιπλώσει τις θέσεις της όταν δημοσιευθεί επίσημα η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v