Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eυκαιρίες στις ΗΠΑ ψάχουν γερμανικές εταιρείες

Οι γερμανικές εταιρείες ανακοίνωσαν δεσμεύσεις για κεφαλαιακές επενδύσεις 15,7 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, έναντι 8,2 δισ. το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της fDi Markets.

Eυκαιρίες στις ΗΠΑ ψάχουν γερμανικές εταιρείες

Oι ΗΠΑ προσελκύουν κεφαλαιακές επενδύσεις ρεκόρ από γερμανικές εταιρείες με δέλεαρ τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ευνοϊκή φορολογία, καθώς οι συνθήκες στη γερμανική οικονομία και την Κίνα επιδεινώνονται. 

Οι γερμανικές εταιρείες ανακοίνωσαν δεσμεύσεις για κεφαλαιακές επενδύσεις 15,7 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, έναντι 8,2 δισ. το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της fDi Markets.

Τα κεφάλαια που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ αντιστοιχούν περίπου στο 15% των συνολικών δεσμεύσεων γερμανικών εταιρείων για κεφαλαιακές επενδύσεις το 2023, έναντι 6% το 2022.

To 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα του σχεδίου της κυβέρνησης Μπάιντεν για πράσινες επενδύσεις, το οποίο προβλέπει 400 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις, δάνεια και φοροελαφρύνσεις. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι γερμανικές εταιρείες ανακοίνωσαν 185 κεφαλαιακές επενδύσεις στις ΗΠΑ, οι 73 εκ των οποίων ήταν στον μεταποιητικό τομέα. Η μεγαλύτερη επένδυση ήταν αυτή της Scout Motors, θυγατρικής της VW, στη Νότια Καρολίνα, ύψους 2 δισ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v