Στο Παρίσι ο Κινέζος ΥΠΕΞ, συνάντηση με Μακρόν

Οι οικονομικές σχέσεις της Γαλλίας με την Κίνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου με τον Ουάγκ Γι στο Ελιζέ. Οι κύριοι τομείς εμπορικής συνεργασίας και η προσέγγιση των δύο χωρών στα διεθνή ζητήματα.

Στο Παρίσι ο Κινέζος ΥΠΕΞ, συνάντηση με Μακρόν

Οι οικονομικές σχέσεις της Γαλλίας με την Κίνα βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα στο Παρίσι, με την ευκαιρία των 60 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάγκ Γι.

Όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ, η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη ενός συνεχούς διαλόγου με την Κίνα η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σημαντικός διεθνής παράγων από δημογραφική, οικονομική και επιστημονική άποψη.

Συζητήθηκε επίσης ο ιδιαίτερης σημασίας ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Πεκίνο στο ζήτημα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία και, όπως ανέφερε το Ελιζέ, οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι κοινός τους στόχος είναι να συμβάλουν στην επίτευξη ειρήνης, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v