Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Oυγγαρία ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Σουηδία πέρασε και το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Ιστορική ημέρα για τη χώρα, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

H Oυγγαρία ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε τη Δευτέρα υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αίροντας και το τελευταίο εμπόδιο στη συμμετοχή της σκανδιναβικής χώρα στην αμυντική βορειοατλαντική συμμαχία.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τη χώρα, λέγοντας ότι οι Σουηδοί είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο ΝΑΤΟ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καλωσόρισε την απόφαση του ουγγρικού κοινοβουλίου. «Η συμμετοχή της Σουηδίας θα μας κάνει όλους πιο ισχυρούς και ασφαλείας» τόνισε. 

«Στηρίζουμε την ένταξη» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ προστατεύουν το ένα το άλλο σε περίπτωση εξωτερικής επιθεσης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση οπότε είναι σημαντικό να διευθετήσουμε πρώτα τις διαφορές μας» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v