Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αναπτυξιακό πακέτο €7 δισ. ετοιμάζει η κυβέρνηση

Φοροελαφρύνσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση Σολτς, σε μια προσπάθεια να βγάλει την οικονομία από την ύφεση. Στόχος η έγκριση από τη Bundestag πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Γερμανία: Αναπτυξιακό πακέτο €7 δισ. ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας σχεδιάζει πακέτο μέτρων 7 δισ. ευρώ με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Το πακέτο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τις γερμανικές επιχειρήσεις. 

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θέλει να έχει το πακέτο έτοιμο εγκαίρως για να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική έγκριση πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, σημείωσαν οι πηγές.

Η συνολική αξία του πακέτου θα είναι πιθανότατα της τάξης των 7 δισ. ευρώ, σημείωσε μια από τις πηγές, αν και τόνισε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και το ποσό μπορεί να αλλάξει.

Ενώ άλλες μεγάλες οικονομίες απολαμβάνουν σχετικά ισχυρή ανάπτυξη, η Γερμανία βρίσκεται σε ύφεση καθώς είναι αντιμέτωπη με το υψηλό ενεργειακό κόστος, την έκθεση στην ταλαιπωρημένη κινεζική αγορά και τις γεωπολιτικές εντάσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη το 2024 σε μόλις 0,2% έναντι 1,3% που προέβλεπε λίγους μήνες νωρίτερα.

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα εγκριθεί, αν και σε τροποποιημένη έκδοση», είπε ο Σολτς σε δημοσιογράφους την Παρασκευή σε εμπορική έκθεση στο Μόναχο.

«Η κυβέρνηση θα ήθελε να είχε ολόκληρο το πακέτο, αλλά αφορά φορολογικά έσοδα σε ομοσπονδιακό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και πρέπει να βρούμε μια αμοιβαία συμφωνία», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v