Ρωσία: Καταρρίψαμε ουκρανικά drones κοντά στη Νόβγκοροντ

Η ρωσική αεροπορική αρχή ανακοίνωσε τον περιορισμό των δραστηριοτήτων στο αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων.

Ρωσία: Καταρρίψαμε ουκρανικά drones κοντά στη Νόβγκοροντ

Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέρριψε χθες η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στη ρωσική περιοχή του Νόβγκοροντ, περίπου 850 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτό το ρωσικό υπουργείο, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 15:30 ώρα Μόσχας (12:30 GMT).

Σε αυτό το διάστημα, η ρωσική αεροπορική αρχή ανακοίνωσε τον περιορισμό των δραστηριοτήτων στο αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτικών πτήσεων, χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από φωτιά λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτής της πυρκαγιάς και των ουκρανικών drones που καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή του Νόβγκοροντ, που βρίσκεται νότια της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ουκρανία καταφεύγει όλο και περισσότερο σε τέτοιες τακτικές ασύμμετρου πολέμου για να αντισταθμίσει τις απώλειες της στο μέτωπο και την έλλειψη πυρομαχικών. Έτσι, τα ουκρανικά drones πετάνε όχι μόνο για να χτυπήσουν αυστηρά στρατιωτικούς στόχους, αλλά και πολιτικούς στόχους, στρατιωτικής ή υλικοτεχνικής σημασίας για τον ρωσικό στρατό, ακόμη και σε ρωσικό έδαφος, όπως δεξαμενές καυσίμων, εργοστάσια χάλυβα ή στοιχεία της σιδηροδρομικής υποδομής.

Ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει αρκετούς τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών για επιθέσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με το Κίεβο, ορισμένα από αυτά έχουν εμβέλεια περίπου χιλίων χιλιομέτρων. Η επίθεση της Κυριακής αποτελεί επιβεβαίωση αυτού.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Κίεβο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με περισσότερα από 10.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέτος, συμπεριλαμβανομένων των επιθετικών drones. Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια συνεργασία με τη Λετονία για να οργανώσει έναν συνασπισμό για την παραγωγή και παράδοση drones στην Ουκρανία «σε μεγάλη κλίμακα και σε προσιτές τιμές».

Η Ρωσία βασίζεται επίσης ολοένα και περισσότερο σε drones στον πόλεμό της με την Ουκρανία, τόσο για επιθέσεις πρώτης γραμμής όσο και εξ αποστάσεως, αναπτύσσοντας αρκετούς νέους τύπους drones, ενώ χρησιμοποιεί επίσης προηγμένα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου για να εξουδετερώσει τα drones που εκτοξεύθηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v