Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Συμμετοχή Μπιλ Κλίντον σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Πράγα

Ο 77χρονος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1993 έως το 2001, θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της διάσκεψης που τιτλοφορείται «Η ασφάλειά μας δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη».

ΗΠΑ: Συμμετοχή Μπιλ Κλίντον σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Πράγα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα συμμετάσχει την Τρίτη σε διάσκεψη για την ασφάλεια, που διοργανώνεται στην Πράγα ανήμερα της 25ης επετείου από την πρώτη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Ήταν 12 Μαρτίου 1999 όταν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία προσχώρησαν τρεις χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ: η Τσεχία, η Πολωνία και η Ουγγαρία.

Μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης σε αυτές τις τρεις χώρες θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ – που πλέον αριθμεί 32 μέλη, μετά την προσχώρηση της Σουηδίας – με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έχει ήδη εισέλθει στον τρίτο χρόνο της.

Ο 77χρονος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1993 έως το 2001, θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της διάσκεψης που τιτλοφορείται «Η ασφάλειά μας δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη». Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Τσεχίας, πρώην στρατηγός, Πετρ Πάβελ και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v