CIA: Χωρίς βοήθεια από ΗΠΑ η Ουκρανία θα χάσει φέτος πολλά εδάφη

Ωμές διαπιστώσεις από τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στην κατάθεσή του σε Επιτροπή της Γερουσίας. Η δυναμική μετατοπίζεται προς όφελος της Ρωσίας.

CIA: Χωρίς βοήθεια από ΗΠΑ η Ουκρανία θα χάσει φέτος πολλά εδάφη

Το αδιέξοδο στην Ουκρανία «μετατοπίζει τη δυναμική» στον πόλεμο προς όφελος της Μόσχας, υποστήριξε ο επικεφαλής της CIA μιλώντας σε γερουσιαστές τη Δευτέρα.

Η Μόσχα σημειώνει συνεχή, σταδιακά κέρδη στο πεδίο της μάχης από τα τέλη του 2023 και επωφελείται από την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους, σημείωσαν οι ανώτατοι αξιωματούχοι πληροφοριών στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας στην ετήσια παρουσίασή τους για τις μεγαλύτερες «παγκόσμιες απειλές» που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

«Αυτό το αδιέξοδο συμπληρώνει τα στρατηγικά στρατιωτικά πλεονεκτήματα της Ρωσίας και αλλάζει όλο και περισσότερο τη δυναμική προς όφελος της Μόσχας», ανέφεραν.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γουίλιαμ Μπερνς κατέθεσε ότι «οι Ουκρανοί δεν ξεμένουν από θάρρος και επιμονή. Τους τελειώνουν τα πυρομαχικά και μας τελειώνει ο χρόνος να τους βοηθήσουμε».

Ο Μπερνς προειδοποίησε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, «η Ουκρανία είναι πιθανό να χάσει έδαφος -και πιθανότατα σημαντικό έδαφος- το 2024». Είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για το «θέατρο των διαπραγματεύσεων» για τον τερματισμό του πολέμου και δεν είναι έτοιμη να κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς για να το κάνει.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προσφέρουν συχνά ωμές και πολιτικά ευαίσθητες εκτιμήσεις στις ακροάσεις για απειλές σε όλο τον κόσμο και η Δευτέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, σημειώνει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v