Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TikTok CEO: Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα που έχουν οι χρήστες στις ΗΠΑ

Η απογοητευτική ψηφοφορία της Βουλής θα οδηγήσει τελικά στην απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, αφαιρώντας ουσιαστικά δισεκατομμύρια δολάρια από τους Αμερικανούς δημιουργούς και τις μικρές επιχειρήσεις, είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

TikTok CEO: Θα αγωνιστώ για τα δικαιώματα που έχουν οι χρήστες στις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Zi Chew, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Αμερικανών χρηστών του μετά την ψηφοφορία της Bουλής, η οποία ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης της εφαρμογής στη χώρα, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα "ασκήσει" τα νόμιμα δικαιώματά της για την προστασία της πλατφόρμας.

Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι η "απογοητευτική" ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα οδηγήσει τελικά στην απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφαιρώντας ουσιαστικά "δισεκατομμύρια δολάρια" από τους Αμερικανούς δημιουργούς και τις μικρές επιχειρήσεις. "Θα θέσει σε κίνδυνο πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

"Τα τελευταία χρόνια, έχουμε επενδύσει για να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ασφαλή και την πλατφόρμα μας ελεύθερη από εξωτερική χειραγώγηση. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Shou στο βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη νομοσχέδιο το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανεθνική απαγόρευση του TikTok ή σε απόσχισή του από τη μητρική ByteDance.  Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, με 352 ψήφους υπέρ και 65 κατά. Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο να περάσει από τη Γερουσία.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει το TikTok από τα αμερικανικά app stores, εκτός και εάν η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων -που χρησιμοποιείται από περίπου 170 εκατομμύρια Αμερικανούς- αποσχιστεί από τη μητρική της εταιρεία ByteDance, που συνδέεται με την Κίνα.

Οι βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ το νομοσχεδίου έχουν υποστηρίξει ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, επειδή η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους νόμους περί πληροφοριών εναντίον της ByteDance, αναγκάζοντάς την να παραδώσει τα δεδομένα των Aμερικανών χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v