Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το TikTok θέλει να αγοράσει ο πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

«Νομίζω ότι η νομοθεσία πρέπει να περάσει και νομίζω ότι πρέπει να πωληθεί», δήλωσε ο Στίβεν Μνούτσιν. «Είναι μια σπουδαία επιχείρηση και θα συγκροτήσω μια ομάδα για την αγορά της».

Το TikTok θέλει να αγοράσει ο πρώην υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι συγκροτεί μια ομάδα επενδυτών για να προσπαθήσει να αγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του Μνούτσιν έρχονται λίγο αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε την ByteDance να εκχωρήσει το TikTok ή αλλιώς ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετώπιζε απαγόρευση στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι η νομοθεσία πρέπει να περάσει και νομίζω ότι πρέπει να πωληθεί», δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή "Squawk Box" του CNBC την Πέμπτη. «Είναι μια σπουδαία επιχείρηση και θα συγκροτήσω μια ομάδα για την αγορά του TikTok».

Το νομοσχέδιο κατευθύνεται τώρα στη Γερουσία, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο, αν και η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει τη νομοθεσία, αν περάσει.

«Πρέπει να ανήκει σε αμερικανική επιχείρηση. Δεν υπήρχε περίπτωση οι Κινέζοι να αφήσουν ποτέ μια αμερικανική εταιρεία να κατέχει κάτι τέτοιο στην Κίνα», δήλωσε ο Μνούτσιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v