Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fast track νόμος για την εθνική ασφάλεια πέρασε στο Χονγκ Κονγκ

Ο νέος νόμος επιβάλλει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα όπως η προδοσία και αυξάνει την ποινή για απόπειρα εξέγερσης.

Fast track νόμος για την εθνική ασφάλεια πέρασε στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ ψήφισε σήμερα Τρίτη έναν ευρύ νέο νόμο για την ασφάλεια, ο οποίος προωθήθηκε με ταχείς ρυθμούς από το κοινοβούλιο, σε μια κίνηση που οι επικριτές του λένε ότι θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω διάβρωση των πολιτικών ελευθεριών στην κινεζική επικράτεια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο νέος νόμος επιβάλλει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης για αδικήματα όπως η προδοσία και αυξάνει την ποινή για απόπειρα εξέγερσης. Το νομοθετικό σώμα της επικράτειας έχει γεμίσει με πιστούς του Πεκίνου τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το 2019.

Το Χονγκ Κονγκ υποχρεούται να εφαρμόσει τη δική του εκδοχή ενός νόμου για την ασφάλεια βάσει του άρθρου 23 του μίνι συντάγματός του, παρόλο που το Πεκίνο έχει ήδη επιβάλει το 2020 έναν εκτεταμένο νόμο για την εθνική ασφάλεια που στοχεύει σε πράξεις απόσχισης, ανατροπής, τρομοκρατίας και σύμπραξης με ξένες δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v