Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάνια τηλεφωνική συνομιλία Ρωσίας και Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Μόσχα λέει ότι η συμφωνία του 2022 που απορρίφθηκε από το Κίεβο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας δεσμεύεται να στηρίξει την Ουκρανία όσο χρειαστεί.

Σπάνια τηλεφωνική συνομιλία Ρωσίας και Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε μια σπάνια τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιέν Λεκορνύ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ότι υπάρχει "ετοιμότητα για διάλογο για την Ουκρανία", προσθέτοντας ότι "τα σημεία εκκίνησης θα μπορούσαν να βασιστούν" σε μια συμφωνία του 2022 που πρότεινε η Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία απορρίφθηκε από το Κίεβο. Τα σχέδια για μια διεθνή σύνοδο κορυφής στη Γενεύη για την υποστήριξη των όρων της Ουκρανίας για ειρηνευτικές συνομιλίες ήταν άσκοπα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας σχετικά με το τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκε συζήτηση για πιθανές συνομιλίες. Ο Λεκορνύ καταδίκασε τον "επιθετικό πόλεμο" της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την προστασία της κυριαρχίας του και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v