Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Απομακρύνθηκαν λόγω πλημμυρών 4.200 άνθρωποι στα Ουράλια

Περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε περιοχή των συνόρων με το Καζακστάν. Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης. Γιατί φούσκωσε ο ποταμός Ουράλης.

Ρωσία: Απομακρύνθηκαν λόγω πλημμυρών 4.200 άνθρωποι στα Ουράλια

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από μια πλημμυρισμένη ζώνη αφότου έσπασε χθες ένα φράγμα, στη ρωσική περιοχή Όρενμπουργκ, στα Ουράλια, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

«Απομακρύνθηκαν 4.208 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 1.019 παιδιά», ανακοίνωσε στο Telegram η υπηρεσία τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη Ντένις Πάσλερ.

Συνολικά, περισσότερα από 2.500 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην περιοχή, που συνορεύει με το Καζακστάν, διευκρινίζεται σε δελτίο τύπου.

Όσοι εκκένωσαν την περιοχή μεταφέρθηκαν «σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας», διευκρίνισε σε άλλο μήνυμα ο Πάσλερ, ανακοινώνοντας την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας.

Οι μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν την επομένη της ρήξης ενός φράγματος στο Ορσκ, πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν, ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «μια προειδοποίηση» στη δημοτική αρχή του Όρσκ είχε δοθεί τον Μάρτιο, σε σχέση με την «παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του πληθυσμού και των εδαφών έναντι των εκτάκτων καταστάσεων φυσικής και ανθρώπινης προέλευσης».

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, το φράγμα, που έχει εν μέρει καταρρεύσει, έχει σχεδιαστεί επισήμως για στάθμη του ποταμού Ουράλη στα 5,5 μέτρα, έναντι 9,6 μέτρων που είναι αυτή τη στιγμή.

Οι περιφερειακές αρχές, από την πλευρά τους, ανέφεραν ότι η τήξη των χιονιών οδήγησε «στην άνοδο» της στάθμης των υδάτων στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων στα Ουράλια, ως επιπλέον «λόγος» για τις πλημμύρες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v