Εντείνει την εκστρατεία στη Ράφα το Ισραήλ

Πάνω από 1 εκατ. κάτοικοι εκκένωσαν τη μεθοριακή πόλη και ως εκ τούτου πατά γκάζι εναντίον της ο ισραηλινός στρατός και η αεροπορία. Ποντάρει σε άμβλυνση των δυτικών ενστάσεων για πλήγματα σε αμάχους.

Εντείνει την εκστρατεία στη Ράφα το Ισραήλ

Το Ισραήλ θα επεκτείνει τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Ράφα, υποστηρίζοντας ότι 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη στον νότο της Γάζας.

«Ενισχύουμε την προσπάθειά μας στη Ράφα — η επιχείρηση θα ενισχυθεί, με περισσότερες δυνάμεις από εδάφους και από αέρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

Το Ισραήλ λειτουργεί με προσοχή και ακρίβεια, πρόσθεσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι, μετά τις ανησυχίες των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων σχετικά με την απειλή για τον τοπικό πληθυσμό.

Η πρόοδος των επιχειρήσεων εντείνεται μετά την αντίστοιχη ισραηλινή ανακοίνωση ότι θα αναζωογονηθούν από πλευράς του οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, μετά από βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει την απαγωγή Ισραηλινών γυναικών στρατιωτών, που προκάλεσε κατακραυγή. Το βίντεο χρησίμευσε ως υπενθύμιση στο Ισραήλ για τους ομήρους που παραμένουν αιχμάλωτοι στη Γάζα, μετά την απαγωγή τους στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ έχει τονίσει ότι χρειάζεται να εισβάλει στη Ράφα για να πετύχει τον στόχο του να εξαρθρώσει τη Χαμάς. Η πόλη, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, είχε γίνει καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους που διέφυγαν από τον πόλεμο αλλού στη Γάζα.

«Θα επιτύχουμε τους στόχους μας – να χτυπήσουμε πολύ σκληρά τη Χαμάς, να της στερήσουμε τις στρατιωτικές της δυνατότητες, μέχρι να διευκολύνουμε την επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα», είπε ο Γκαλάντ, μιλώντας από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοιχτά των ακτών της Γάζας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v