Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα αποτελέσματα της Κύπρου, η απόρριψη των προσφυγών των τραπεζών για τα πρόστιμα, η ματαίωση του διαγωνισμού της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου, η απόρριψη των προσφυγών των τραπεζών για τα πρόστιμα, η ματαίωση του διαγωνισμού της ΔΕΗ στην Κομοτηνή,  οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τράπεζα Κύπρου: Αύξηση καταγράφηκε στα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου το 2008, ενώ για το 2009 η διοίκηση προβλέπει πτώση κερδών μεταξύ 20% και 40%, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν μεταξύ 300 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα «Χρηματιστήριο». Τα κέρδη του 2008 διαμορφώθηκαν στα 506 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα.

Τράπεζες Ι: Κέρδη 187 εκατ. ευρώ για θυγατρικές τραπεζών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την «Ημερησία», που αναφέρει ότι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Ως πλέον κερδοφόρα, ελληνικών συμφερόντων τράπεζα, εμφανίζεται η United Bulgarian Bank, θυγατρική της ΕΤΕ, η οποία το 2008 παρουσιάζει καθαρά κέρδη 106,6 εκατ. ευρώ. Στην EFG Eurobank Bulgaria, τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 49,9 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια της χρήσης 2008. Η θυγατρική του ομίλου της Πειραιώς αύξησε κατά 15,9% τα ενοποιημένα καθαρά της κέρδη, στο ποσό των 30,57 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες ΙΙ: Την απόρριψη των αιτήσεων των τραπεζών κατά της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης, με την οποία απαγορεύτηκε η αναγραφή στα συμβόλαια των δανείων και τις πιστωτικές κάρτες των όρων που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, θα ζητήσει ο εισηγητής κατά τη συζήτηση της υπόθεσης την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

ΟΠΑΠ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η απόφαση για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με την «Ημερησία», μεθαύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθούν οι εισηγήσεις των συμβούλων Π. Κοτσώνη και Δ. Γρατσία που προτείνουν παραπομπή του θέματος του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η εξέλιξη δεν προαναγγέλλει αρνητικές εξελίξεις για τον ΟΠΑΠ, δηλώνει ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

ΔΕΗ: Τη ματαίωση του διαγωνισμού για την εγκατάσταση αιχμιακής μονάδας στην Κομοτηνή αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενώ στο ζήτημα της Αλουμίνιον της Ελλάδος η κατάσταση παραμένει στάσιμη, αφού η ΔΕΗ θα περιμένει το αποτέλεσμα της κύριας δίκης για τα τιμολόγια ρεύματος που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο, τηρώντας στάση αναμονής και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, ως την ολοκλήρωση του νέου business plan σε δυο μήνες, γράφει η «Ημερησία».

ΟΤΕ: Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη θα έχει σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, με βασικό θέμα συζήτησης τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η ΕΕΤΤ στον Οργανισμό, γράφει η «Καθημερινή».

Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες: «Σανίδα σωτηρίας» έδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών στην εταιρεία Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, κάνοντας δεκτή την αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99, γράφει το «Κέρδος».

Οικονομία: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική εξαπέλυσε χθες ο ΣΕΒ. Όπως αναφέρει το «Βήμα», η ηγεσία του Συνδέσμου προέβλεψε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα είναι «κουρελόχαρτο» σε ενάμισι χρόνο εάν δεν ληφθούν συνδυασμένα μεταρρυθμιστικά μέτρα στην αγορά, στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό και στις εργασιακές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο