Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για πώληση της ΑΤΕ, απόφαση για παράταση της απαγόρευσης του short selling, το θέμα του "Τειρεσία", είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για πώληση της ΑΤΕ, απόφαση για παράταση της απαγόρευσης του short selling, το θέμα του "Τειρεσία", είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Αγορά: Να παρατείνει την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, αφού έλαβε υπ’ όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, τις πρόσφατες αποφάσεις απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων που έλαβαν οι ισπανικές και ιταλικές εποπτικές αρχές και το γεγονός ότι από 1/11/2012 τίθεται σε ισχύ κανονισμός της ΕΕ για τις ανοικτές πωλήσεις, γράφει η «Ημερησία».

ΑΤΕ: Δρομολογήθηκαν χθες το βράδυ οι διαδικασίες πώλησης της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας, που έθεσε βέτο στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, κρίνοντας ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Η «καλή», που θα περιλαμβάνει το δίκτυο, τις καταθέσεις, τα εξυπηρετούμενα δάνεια και το προσωπικό, θα πωληθεί άμεσα σε ιδιώτη. Στην «κακή» τράπεζα θα μεταφερθούν τα ζημιογόνα στοιχεία.

Τειρεσίας: Ανοίγει το θέμα χαλάρωσης των όρων ένταξης και παραμονής στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχετική συζήτηση θα έχει σήμερα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Οι τράπεζες θεωρούν ότι οι όποιες παρεμβάσεις δεν πρέπει να οδηγούν στην αθέτηση υποχρεώσεων.

Ακίνητα Δημοσίου: Σε σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού η οποία θα αναλάβει να «καθαρίσει» τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου και βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη από το Φάληρο έως το Σούνιο προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα «Νέα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εταιρεία αυτή θα έχει στόχο τη δημιουργία υπεραξίας για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο