Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναιμικές κινήσεις μετά την αργία στη Wall Street

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επιστρέφουν μετά από τη χθεσινή αργία και τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής, με τα επιτόκια και την πιστωτική κρίση να παραμένουν στο προσκήνιο. Κέρδη για μετοχές ημιαγωγών. Οριακές μεταβολές και στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επιστρέφουν μετά από τη χθεσινή αργία και τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής, με τα επιτόκια και την πιστωτική κρίση να παραμένουν στο προσκήνιο.

Τη Δευτέρα, η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η Wall Street εμφάνισε σημαντικά κέρδη μετά τις ομιλίες από τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke (που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων) και τον πρόεδρο George Bush που ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στη στεγαστική αγορά.

”Φαίνεται να επικρατεί η άποψη ότι η Fed δεν μπορεί να μην μειώσει τα επιτόκια καθώς η αγορά το περιμένει ξεκάθαρα και η ανάκαμψη κατά 7% των αμερικανικών μετοχών συνδέεται σαφώς με αυτή την προοπτική”, επισημαίνει ο Michael Crowley, αναλυτής της Bank of Ireland, ο οποίος προβλέπει μείωση επιτοκίων κατά 0,5% το Σεπτέμβριο και μια ακόμη μείωση εντός του έτους.

Η Merrill Lynch προβλέπει μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 1% έως το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε σε ομιλία του ότι υπάρχουν ενδείξεις εξασθένησης της πρόσφατης πιστωτικής κρίσης. ”Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημάδια σταθεροποίησης στις αγορές” τόνισε ο κ. Josef Ackermann. ”Η ρευστότητα έχει επιστρέψει”, πρόσθεσε.

Στη σημερινή ατζέντα βρίσκεται τόσο ο δείκτης μεταποίησης ISM, αλλά και οι ανακοινώσεις των πωλήσεων αυτοκινήτων τον Αύγουστο, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να τίθενται στο προσκήνιο.

Κέρδη για τον τίτλο της Intel μετά την αύξηση στην τιμή-στόχο από την Bank of America, ενώ ανοδικά κινούνται και πολλοί τίτλοι εταιριών ημιαγωγών μετά την ανακοίνωση από την Semiconductor Industry Association ότι οι πωλήσεις ημιαγωγών τον Ιούλιο ενισχύθηκαν κατά 2,2%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.342 μονάδες με απώλειες 0,02%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.599 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,09%. Πρακτικά αμετάβλητος από το κλείσιμο της Παρασκευής ο S&P 500, που κινείται στις 1.473 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02%, στις 6.316 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,26%, στις 5.636 μονάδες. Άνοδος 0,04% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v