Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σύγχρονες λύσεις για σύγχρονες ανάγκες”

Σύγχρονες λύσεις για σύγχρονες ανάγκες

”Σύγχρονες λύσεις για σύγχρονες ανάγκες”
του Δημήτρη Μαυρογιάννη, διευθύνοντος συμβούλου της EFG e-Solutions

Τα οφέλη που πηγάζουν από τη χρήση του Διαδικτύου είναι σημαντικά και οι εφαρμογές του πολλαπλές, μία εκ των οποίων και η υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking). Αν και στην ελληνική αγορά η ηλεκτρονική τραπεζική βρίσκεται ακόμα σε αρχικά βήματα από άποψη εξοικείωσης του κοινού, οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις και προσφέρουν ευρεία γκάμα υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου.

Η ηλεκτρονική τραπεζική είναι αναμφισβήτητα ένα απαραίτητο βήμα για οποιαδήποτε τράπεζα ευελπιστεί να επιβιώσει στον ανταγωνισμό, όπως διαμορφώνεται με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Τα οφέλη για την τράπεζα είναι πολλαπλά, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι καθημερινών συναλλαγών (υπόλοιπα και κινήσεις λογαριασμών, μεταφορές, κ.ά.) εκτελούνται απευθείας από τον πελάτη. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την αποσυμφόρηση του δικτύου των καταστημάτων, δίνοντας την ευκαιρία στους υπαλλήλους να εστιάζονται στην προώθηση πιο κερδοφόρων υπηρεσιών για την τράπεζα. Επίσης, η χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής οδηγεί τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής βάσης της τράπεζας, αλλά, το κυριότερο, ενισχύει και τους ”δεσμούς” με την υπάρχουσα.

Οι πελάτες, με τη σειρά τους, ωφελούνται σημαντικά από τη χρήση της υπηρεσίας, καθώς έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, όπου και τους παρέχεται η δυνατότητα να διεκπεραιώνουν ένα μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών τους με την τράπεζα εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Για τις εταιρείες το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς περιορίζεται το κόστος λειτουργίας τους αναφορικά με λειτουργικά έξοδα, προμήθειες και κινδύνους απώλειας χρήματος, ενώ παράλληλα εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Παράλληλα, όμως, με τα οφέλη, ένας σημαντικός αριθμός προκλήσεων είναι στενά συνδεδεμένος με τη χρήση του Διαδικτύου ως μέσου για διεκπεραίωση τραπεζικών εργασιών. Η ασφάλεια των συναλλαγών, η συνεχής βελτίωση και η διεύρυνση των υπηρεσιών κάτω από ένα νομικό πλαίσιο υπό διαμόρφωση, αλλά και η αποτελεσματικότερη προσαρμογή των παρεχόμενων δυνατοτήτων στις ανάγκες των πελατών, αποτελούν μερικά μόνο από τα ζητήματα τα οποία οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη εάν επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πελατών τους.

Η EFG Eurobank Ergasias, προκειμένου να προσφέρει αυξανόμενη επενδυτική αξία προς τους μετόχους της, υλοποιεί μια σταθερή στρατηγική ανάπτυξης οργανικής κερδοφορίας. Ένας από τους βασικούς άξονές της είναι οι επιλεκτικές επενδύσεις σε καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών δικτύων διανομής, πάντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Η EFG e-Solutions, εταιρεία του ομίλου, ξεκίνησε τις εργασίες της στις αρχές του 2001 και δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας για εναλλακτικά δίκτυα διανομής (e-banking, m-banking), αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις και επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογική υποδομή.

Η αναγνώριση του e-banking της EFG Eurobank Ergasias από τα έντυπα του χώρου των νέων τεχνολογιών είναι καθολική και συνεχής, επιβεβαιώνοντας και πάλι το δυναμικό πρόσωπο και την τεχνολογική πρωτοπορία της τράπεζας. Ακολουθώντας πάντα τις διεθνείς πρακτικές, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας, μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς είμαστε η μόνη τράπεζα εγγεγραμμένη στο μητρώο ”Πάροχοι Υπηρεσιών Πιστοποίησης Ηλεκτρονικής Υπογραφής” της ΕΕΤΤ, που μας δίνει τη δυνατότητα να εκδίδουμε προσωπικά ψηφιακά πιστοποιητικά για κάθε χρήστη. Επίσης, αυτή τη στιγμή προσφέρουμε On-line τη μεγαλύτερη γκάμα συναλλαγών, καθώς επίσης είμαστε και η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που τα μηχανογραφικά μας συστήματα μας επιτρέπουν να εκτελούμε τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Τέλος, ειδικότερα για τους εταιρικούς πελάτες, η EFG Eurobank Ergasias πρωτοπορεί, παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους απεικόνισης των φυσικών διαδικασιών κάθε εταιρείας στον ηλεκτρονικό κόσμο. Κάθε εταιρεία μπορεί να ορίσει απεριόριστο αριθμό χρηστών να εκτελούν συναλλαγές, με πολλαπλά επίπεδα έγκρισης και διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v