Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αlpha Bank

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αlpha Bank

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αlpha Bank
Η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που άνοιξε την πρόσβαση των λογαριασμών και των άλλων υπηρεσιών της στο Internet.

Σήμερα προσφέρει δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου τις εξής υπηρεσίες:

* Μεταφορές κεφαλαίων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεταξύ προδηλωμένων λογαριασμών καταθέσεων της Τραπέζης του ιδίου νομίσματος. Μεταφορές κεφαλαίων σε λογαριασμούς καταθέσεων (Ευρώ) της Alpha Bank ή άλλης τραπέζης εσωτερικού.

* Πληρωμές οφειλών σε συγκεκριμένη ημερομηνία, που αφορούν

σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας, σε προσωπικές κάρτες και κάρτες Επιχειρήσεων εκδόσεως Alpha Bank, σε προσωπικά δάνεια Alpha 700, στο Δημόσιο (π.χ. ΦΠΑ, IKA, TEBE), σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας Vodafone, σε λοιπούς λογαριασμούς (π.χ. Multichoice).

To Alpha Web Banking παρέχει στον πελάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις συναλλαγές που έχει επιλέξει να πραγματοποιήσει, και ακόμα:

* Για τις τιμές συναλλάγματος και ξένων χαρτονομισμάτων (αγορά-πώληση)

* Για τις τιμές μετοχών επιλεγμένων εταιρειών του Χ.Α. καθώς και για τους δείκτες τιμών μετοχών του Χ.Α., όπως διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια συνεδριάσεως του Χ.Α. με διαφορά ενημερώσεως 25 λεπτών, περίπου

* Για τις τιμές κλεισίματος των μετοχών του ΧΑ

* Για την αναλυτική θέση και αποτίμηση του χαρτοφυλακίου του στην Alpha Finance με βάση τις τιμές κλεισίματος των μετοχών της τελευταίας συνεδρίασης του Χ.Α. καθώς και για την χρηματική του θέση στην Alpha Finance, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την αμέσως προηγούμενη της ερωτήσεως ημερομηνία

* Για τα υπόλοιπα των επενδυτικών σας λογαριασμών Αμοιβαίων Κεφαλαίων.



Στο e-banking της Alpha Bank ο πελάτης μπορεί να διαχειρίζεται:

*Τον κωδικό συνδρομητή, τον μυστικό κωδικό ή τα δικαιώματα του 2ου μυστικού κωδικού

* Τα στοιχεία του προφίλ

* Να αλλάζει την ονομασία των προδηλωμένων λογαριασμών καταθέσεων καρτών και δανείων Alpha 700, όπως και να τροποποιεί τα στοιχεία των εντολών για τις συναλλαγές που επιθυμεί.

Από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ, ο πελάτης μπορεί να πραγματοποιεί μεταφορές κεφαλαίων μεταξύ προδηλωμένων λογαριασμών καταθέσεων της τράπεζας του ιδίου νομίσματος και να πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας.

Ενώ τις ίδιες ώρες μπορεί να πληροφορείται για τα υπόλοιπα και τις δέκα τελευταίες κινήσεις των προδηλωμένων καρτών του εκδόσεως Alpha Bank και για τα υπόλοιπα και τις δέκα τελευταίες κινήσεις των προδηλωμένων προσωπικών δανειών Alpha 700.

Η διαδικασία που ακολουθείται από την Alpha Bank δεν διαφέρει από την πεπατημένη. Πρώτα απ’ όλα, ο πελάτης θα πρέπει να έχει ένα λογαριασμό καταθέσεων ή ταμιευτηρίου σε ένα οποιοδήποτε υποκατάστημα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση που μπορεί να βρει στο Internet, στην επιλογή Αίτηση. Μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία θα δώσει το e-mail στο οποίο και θα ειδοποιηθεί σε μερικές ημέρες για να πάει στο υποκατάστημα που έχει δηλώσει, για να υπογράψει και να παραλάβει τους κωδικούς PIN.

Εν συνεχεία παραλαμβάνει από το κατάστημα το χαρτί με τους προσωπικούς του κωδικούς. Στο χαρτί με τους μυστικούς κωδικούς θα βρει τρεις από αυτούς που θα πρέπει να συμπληρώνει κάθε φορά, για να πιστοποιείται η ταυτότητά του.



Alphaline

Το Alphaline απευθύνεται κυρίως σε πελάτες-επιχειρήσεις. Τους παρέχει τη δυνατότητα, με χρήση προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή που συνδέεται με απευθείας τηλεφωνική σύνδεση στο σύστημα της τράπεζας, να εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών που περιλαμβάνει:

*Πληροφόρηση

* Υπόλοιπα και στοιχεία επιταγών για λογαριασμούς ευρώ και συναλλάγματος

* Αντίγραφα λογαριασμών

* Στοιχεία πιστωτικών καρτών

* Συνολική εικόνα λογαριασμών (θέση)

* Εντολές άμεσης μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ λογαριασμών, μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ λογαριασμών σε επιλεγμένη ημερομηνία, πληρωμής εταιρικών καρτών, πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, πληρωμής ΦΠΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v