Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσκευές 3G: Η επανάσταση στις επικοινωνίες

Παρατηρητές του κλαδου της τηλεπικοινωνίας, όταν αναφέρονται στις υπηρεσίες τρίτης γενιάς κινητής, μιλούν για ”σημαντική αλλαγή” της καθημερινότητας. Πως θα επηρεάσουν τα νέα τεχνολογικά δεδομένα τη ζώη μας;

Συσκευές 3G: Η επανάσταση στις επικοινωνίες
Οι κινητές συσκευές τρίτης γενιάς φιλοδοξούν να μας προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών που θα επιφέρουν πραγματική επανάσταση στις συναλλαγές αλλά και την καθημερινότητά μας.

Αν οι συσκευές δεύτερης γενιάς θεωρήθηκαν τεχνολογικό θαύμα οι νέες, σύμφωνα με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, δεν θα έχουν πραγματικά καμία σχέση με τις προηγούμενες. Παρακάτω παραθέτουμε μια σειρά λειτουργιών που θα εφαρμόζονται ή θα ολοκληρώνονται με την έλευση των νέων κινητών.

Ο χρήστης θα δύναται να πραγματοποιεί video telephony και video conferencing. Θα μπορεί δηλαδή να συνομιλεί με κάποιον και ταυτόχρονα να τον παρατηρεί ή να του επιδεικνύει αντικείμενα μέσω της οθόνης. Ο διευθυντής μιας επιχείρησης θα πραγματοποιεί ”συσκέψεις” μέσω του κινητού του ενώ παράλληλα θα μπορεί να λαμβάνει δεδομένα, πίνακες, διαγράμματα και άλλα στοιχεία.

Η καινούργια τεχνολογία θα μας επιτρέπει την περιήγηση στο διαδίκτυο με γοργότερο και φθηνότερο τρόπο. Η ηλεκτρονική μας αλληλογραφία θα λαμβάνεται πιο γρήγορα, η πρόσβασή μας στα sites θα είναι πιο άνετη και οι ταχύτητες θα φαντάζουν εξωπραγματικές.

Με την καινούργια συσκευή θα παρακολουθούμε το αγαπημένο μας video clip ή θα βλέπουμε το νέο τραγούδι ενός καλλιτέχνη, το οποίο θα έχουμε ”κατεβάσει” από το internet ή θα μας το έχει στείλει ένας φίλος. Θα μπορούμε ακόμα να παίξουμε πληθώρα video games ενώ στα υπάρχοντα παιχνίδια θα προστεθούν ακόμα περισσότερα.

Ο χρήστης των νέων κινητών με ένα απλό κλικ θα ενημερώνεται για τα γεγονότα άμεσα και γρήγορα από διαφορετικές πηγές χωρίς πολλαπλές μετακινήσεις και με σχετικά χαμηλό κόστος. Οι εταιρίες μέσω των υπηρεσιών τους, θα τον ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε γεγονός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα (το σκορ κάποιου αγώνα, το αποτελέσματα δημοσκοπήσεων ή κάποιο ξαφνικό γεγονός) αλλά και ο ίδιος θα ”εισέρχεται” στα sites εφημερίδων, καναλιών και ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Πραγματική επανάσταση θα πραγματοποιηθεί όμως στον τομέα των συναλλαγών. Ο κάτοχος του κινητού θα ”σερφάρει” στο διαδίκτυο αναζητώντας τον αγαπημένο του δίσκο, τον οποίο θα μπορεί να παραγγείλει μετά μέσω του τηλεφώνου. Η παραγγελία δεν θα περιορίζεται στα σύνορα της χώρας μας αλλά θα επεκτείνεται σε ολόκληρη την υφήλιο…Και στο παραπάνω παράδειγμα θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μια μπλούζα, ένα έπιπλο αλλά και το νέο μοντέλο της Alfa Romeo (ή όποιας άλλης επιθυμείτε βέβαια) το οποίο δεν έχει έρθει ακόμα στη χώρα μας.

Οι συναλλαγές όμως δεν περιορίζονται στις αγορές καταναλωτικών αγαθών ή στο κλείσιμο εισιτηρίων για τη βραδινή παράσταση. Με τις νέες συσκευές θα ελέγχουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού μας, θα πραγματοποιούμε όλες σχεδόν τις τραπεζικές συναλλαγές και γενικότερα θα μπορούμε να ελέγχουμε το σύνολο του χαρτοφυλακίου μας.

Σε όλα τα ανωτέρω και σε πολλά άλλα δεν πρέπει να λησμονείται το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που έχουν ”διακηρύξει” οι εταιρίες ότι θα υιοθετηθεί- (αν όχι στην αρχή τουλάχιστον σχετικά σύντομα).

Αυτά βέβαια με την έλευση των νέων συσκευών οι οποίες δεν πρέπει να αναμένονται και πολύ σύντομα… Ιδωμεν…

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v