Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πτώση με χαμηλό τζίρο

Στο κόκκινο κινείται η αγορά στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Σε Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ και Alpha Bank οι μεγαλύτερες πιέσεις. Στη σημερινή συνεδρίαση και αυτήν της Δευτέρας θα παιχτεί το στοίχημα της εκλογής ΠτΔ.

Πτώση με το βλέμμα στη Βουλή, πτώση με το... καλή μέρα, καθώς στην αγορά επιχειρείται προεξόφληση αντίστροφα της χθεσινής. Με πωλητές από τις πρώτες κιόλας εντολές, το μήνυμα πέρασε μέσα σε λίγα λεπτά για την πλειονότητα των μετοχών του FT 25.

Χαμηλότερα και των 273 μονάδων ο δείκτης, με χαμηλό τζίρο (όπως άλλωστε και εχθές στην ανοδική αρχή της συνεδρίασης), αλλά με... εξαφανισμένους τους αγοραστές και τους λίγους πωλητές να «πιέζουν» σημαντικά προς τα κάτω τις περισσότερες μετοχές.

Στη ζώνη των 845 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, ενώ τα μόνιτορς των χρηματιστηριακών «βλέπουν» προς την αίθουσα της Βουλής. Ψήφο-ψήφο θα πηγαίνουν τα... κουκιά και οι πωλήσεις ή οι αγορές, έλεγε πριν λίγο χρηματιστηριακός παράγων. Σε λίγο κληρώνει..., θυμίζοντας πως στο σχετικό θέμα του Φίλιππου Πανταζή αναφέρονται πολλά ενδιαφέροντα για την διαδικασία και τις εξελίξεις.

Σημαντική η πίεση, έως 3,21%, στις τράπεζες, όπου με μέτριο τζίρο διορθώνουν και οι 4 συστημικές με συνέπεια την υποχώρηση του κλαδικού δείκτη. Έως το 1,53 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Εθνικής, έως το 0,951 ευρώ της Πειραιώς, έως το 0,456 ευρώ της Alpha Bank και έως το 0,203 ευρώ της Eurobank.

Με πωλητές και στην τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ επίσης με μέτριους τζίρους. Έως τα 9,18 ευρώ υποχώρησε νωρίτερα η μετοχή του ΟΤΕ, έως τα 9,30 ευρώ του ΟΠΑΠ και μέχρι τα 5,95 ευρώ της ΔΕΗ. Ωστόσο, και στις τρεις ενεργοποιήθηκαν εντολές αγορών από τα χαμηλά της ημέρας, με αποτέλεσμα να «μαζευτεί» η αρχικά μεγαλύτερη αρνητική διαφορά. Ενδεικτικά στη μετοχή του ΟΠΑΠ εντολές δίνονταν πριν από λίγο στα 9,42 ευρώ.

Απρόσμενα μεγάλη διόρθωση στις δύο μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με απώλειες έως 7,25%, που μαζεύτηκαν κάπως στη συνέχεια. Χαμηλό ημέρας στα 2 ευρώ για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έως τα 2,12 ευρώ της Ενεργειακής.

Με πωλητές, αρχικά μεγαλύτερες απώλειες και στη συνέχεια προσπάθεια αντίδρασης στους τίτλους των Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Jumbo, MIG, Motor Oil κ.ά.

Στα 15,88-15,93 ευρώ η μετοχή της CC HBC, η μία από τις μόλις τρεις που αντιδρούσαν ανοδικά (στις 11.25, Τιτάν, F.F. Group οι άλλες 2). Σταθερές οι μετοχές της Grivalia στα 7,55 ευρώ και του ΟΛΠ στα 11,91 ευρώ (αλλά με μόλις 117 τεμάχια).

Μόλις στα 8 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, από τα οποία το 59% στις τραπεζικές μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v