Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεμένει από καύσιμα η αντίδραση στο ΧΑ

Παραμένει σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, ωστόσο υποχωρεί από τα πρωινά υψηλά. Κατεβάζει στροφές και ο τζίρος. Μεικτά πρόσημα στο τραπεζικό ταμπλό. Ξεχωρίζουν Σαράντης, Viohalco, κέρδη για Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τιτάνα.

Ξεμένει από καύσιμα η αντίδραση στο ΧΑ

Παρά το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. επιμένουν σε κίνηση, μόνιμα με θετικό πρόσημο, η υποχώρησή τους από τα πρωινά υψηλά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συναλλακτική δραστηριότητα έχει «κατεβάσει στροφές», αρχίζουν να φέρνουν στην επιφάνεια τις πρώτες ανησυχίες για το μήπως η πρωινή εκκίνηση αποδειχθεί «bull trap» για όσους επεδίωξαν να ακολουθήσουν την αρχική τάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ των λίγων αγοραστών είναι η συνέχιση της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων για τα ιταλικά και ελληνικά ομόλογα, ενώ υπέρ των πωλητών είναι το γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών σε οριακές απώλειες.

Στα υπ' όψη ότι στα υψηλά ημέρας, ο Γενικός Δείκτης, που τώρα «παλεύει» να διατηρήσει το θετικό πρόσημο, είχε αναρριχηθεί μέχρι τις 769,11 μονάδες (+1,34%) και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών μέχρι τις 875,15 μονάδες (+2,61%).

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα «κόκκινα σημάδια», καθώς με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι Alpha Bank (-0,22%), Εθνική (-0,77%), ΑΔΜΗΕ (-0,58%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,39%), ΔΕΗ (-0,11%), Μυτιληναίος (-0,11%), ΟΤΕ (-0,19%), Fourlis (-0,32%), Motor Oil (-0,86%) και Jumbo (-3,35% και εμφανή την παρουσία επιθετικού πωλητή).

Από τις μετοχές που επιμένουν στον ανοδικό βηματισμό, τα μεγαλύτερα κέρδη για Σαράντη (+2,10%) και Viohalco (+2,72%), ενώ με κέρδη που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα ακολουθούν οι ΕΕΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Lamda Development.

Απόλυτη προσοχή χρειάζεται το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς γύρισμα των βασικών δεικτών σε αρνητικό πρόσημο θα είναι εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, αν συνυπολογιστούν και οι τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις που έχουν προηγηθεί, ενώ η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρίσκει τον τζίρο στα 17 εκατ., από τα οποία το 1,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v