Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οριακή πτώση με τζίρο... καλοκαιριού

Ηπιες πιέσεις για τις μετοχές της Coca Cola και του ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι όγκοι συναλλαγών. Μεικτή η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο. Η προσοχή στα διεθνή μέτωπα.

ΧΑ: Οριακή πτώση με τζίρο... καλοκαιριού

Στον ρυθμό των κινήσεων Τραμπ οι διεθνείς αγορές. Ράλι για τις κινεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πως το Πεκίνο θα προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης της κινεζικής οικονομίας, βουτιά για το ρούβλι μετά τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Συνεχίζονται οι τριγμοί στην Τουρκία, όπου η άρνηση της Αγκυρας να απελευθερώσει τον Αμερικανό κληρικό προκαλεί νέο sell off στην λίρα και εκτοξεύει ακόμη υψηλότερα τα ομόλογα της χώρας.

Στην Ευρώπη, μικρές απώλειες από Λονδίνο μέχρι Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο με τους λονδρέζους να ανησυχούν πως οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες δεν θα καταλήξουν έγκαιρα σε συμφωνία με ανοιχτό τον κίνδυνο ενός "άτακτου Brexit¨. Και στην γειτονική Ιταλία η προσοχή είναι στραμμένη στην κόντρα Ρώμης- Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό που δύσκολα θα εξομαλυνθεί άμεσα. 

Τα αναφέρω αυτά για να προϊδεάσω σε τι περιβάλλον αγορών ετοιμάζεται να βγει η Αθήνα, σε 5+1 συνεδριάσεις μετρώντας αντίστροφα από σήμερα και περιμένοντας με εύλογο ενδιαφέρον την στάση που θα τηρήσουν επενδυτές, funds και hedge funds από την επομένη της 20ης Αυγούστου. Στα 3,989% "τσιμπάει" λίγο το 10ετές, με την αγορά να μην περιμένει θεαματικές κινήσεις αύριο από τον Fitch έχοντας προεξοφλήσει την αναβάθμιση του outook κατά μία βαθμίδα, στο Β+. 

Με αυτά και με αυτά, ξεκίνησε η συνεδρίαση έχοντας ήδη γνωστά τα αποτελέσματα των Coca Cola καιΟΤΕ, με τον πρώτο όμιλο να καταγράφει αύξηση 13,2% στα κέρδη και τον δεύτερο 30,4% στο πρώτο 6μηνο. 

Οι πρώτες εντολές, που πέρασαν στο σύστημα (έως τις 10.32΄) ήταν στη μεν μετοχή της Coca Cola για 1.002 κομμάτια στο μείον 1,01% στα 30,25 ευρώ στον δε τίτλο του ΟΤΕ για 1.802 στο μείον 0,35% στα 11,24 ευρώ. 

Στις 10.45΄οι αντίστοιχη εικόνα διαμορφωνόταν στα 30,16 (μείον 1,46% ) για την Coca Cola και στα 11,22 (μείον 0,54%) για τον ΟΤΕ.  Σε αυτό το πρώτο ενδεικτικό 15-20λεπτο η αξία των συναλλαγών έφτανε στις 52.365 και 75.329 ευρώ αντίστοιχα.

Με τις δύο βαρύτερες μετοχές του ΧΑ χαμηλότερα, αναμενόμενη είναι η προσπάθεια εξισορρόπησης με την υπεραπόδωση του ΟΠΑΠ (στα 9,60 ευρώ), της Alpha Bank (1,838), της Eurobank (0,8757). 

Ζητούμενη για τη συνέχεια η δυνατότητα απορρόφησης της προσφοράς που βγαίνει στα χαμηλά των Coca Cola και ΟΤΕ και ει δυνατόν το "γύρισμα" μίας εκ των δύο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v