Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιμένουν οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές

Υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, υπό το βάρος των νέων πιέσεων στις μετοχές των τραπεζών. Κάτω από τις 600 μονάδες ο κλαδικός δείκτης. Καλύτερη η εικόνα στα blue chips, άνοδος για ΟΤΕ, Coca Cola. Μέτριος ο τζίρος.

ΧΑ: Επιμένουν οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές, περιμένοντας την ΕΚΤ και την ΒοΕ. Διστακτική αντίδραση στο ΧΑ, με τους traders για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση να επιχειρούν να κινηθούν λίγο υψηλότερα, έχοντας ως γνώμονα τις 701 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, μάλλον χαμηλότερα του μέσου όρου των προηγούμενων τριών ημερών, καθώς την πρώτη ώρα δεν είχαν ενεργοποιηθεί σημαντικές εντολές.

Παραμένει αδύναμος και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος, καθώς με πωλήσεις 800 χιλιάδων ευρώ υποχωρεί χαμηλότερα και του ορίου των 600 έως τις 597,63 μονάδες. Εμφανής η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος από την πλευρά των αγοραστών, σε σημείο που με αυτόν τον μέτριο τζίρο ο ΔΤΡ «γύρισε» πτωτικά από τις 613,67 μονάδες.

Αδυναμία υποστήριξης έστω των 600 μονάδων (για τον ΔΤΡ) και επιβεβαίωση των πωλητικών διαθέσεων σε συνδυασμό με τη μη ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος ακόμη και στα χαμηλά 26 μηνών, το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει ακόμη χαμηλότερα τον κλάδο. Μεικτές οι τάσεις για τις 4 συστημικές μετοχές, με λίγες αγορές σε Alpha Bank, Πειραιώς και λίγες πωλήσεις στη Eurobank.

Συγκριτικά καλύτερη, σε σχέση με τις τράπεζες, η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και δη σε συγκεκριμένη ομάδα blue chips, με ΟΤΕ και Coca Cola να αποτελούν και σήμερα τους δύο βασικούς πυλώνες στην προσπάθεια των long να κρατήσουν την αγορά (και τις επιλογές τους) σε υποφερτά επίπεδα.

Στις 1.818 μονάδες ο δείκτης, ακριβώς στο σημείο αναφοράς για τη βραχυπρόθεσμη (εβδομαδιαία) τάση.

Με τον ΟΤΕ στα 10,86 και την Coca Cola στα 28,71 ευρώ, με μέτριες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο, αμφότεροι οι τίτλοι. Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στη μετοχή του ΟΠΑΠ, εύλογα μία μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων (στα 737,5 εκατ. τα καθαρά έσοδα προ εισφορών/στο 0,10 ευρώ/μετοχή το προμέρισμα που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 19 Οκτωβρίου), στον τίτλο του Μυτιληναίου (επίσης λόγω αποτελεσμάτων και με τον Χρήστο Κολώνα να εξηγεί γιατί η εισηγμένη περιμένει εντυπωσιακό αποτέλεσμα το 2019), στη μετοχή της Lamda Development, της Motor Oil και της Grivalia. Στη μετοχή της τελευταίας έχει αλλάξει χέρια και ένα πακέτο για 41.346 κομμάτια στα 8,34 ευρώ.

Στις 11:45 η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 4,9 εκατ. ευρώ, με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 31/39 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v