Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε χαμηλά 26 μηνών οι τράπεζες

Παρά την ανοδική κίνηση των blue chips, οι νέες σημαντικές απώλειες στις τραπεζικές μετοχές οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε μικρή πτώση, στις 690 μονάδες. Στα 43 εκατομμύρια ευρώ κινήθηκε ο τζίρος. Η τεχνική εικόνα της αγοράς.

ΧΑ: Σε χαμηλά 26 μηνών οι τράπεζες

Μετά το χθεσινό, Τραπεζικό, mini "sell off" και την σημερινή επιφυλακτική εκκίνηση, επιχειρήθηκε ανακατάληψη του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων, με "βοήθειες" από τα θετικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ ουδέτερα παρέμειναν τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων (στο 4,04% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υψηλά ημέρας, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε και τιμές οριακά ψηλότερα των 700 μονάδων, όμως οι εν δυνάμει πωλητές είχαν διαφορετική "άποψη" και με "πεδίο δράσης" το Τραπεζικό ταμπλώ, αλλά και τους τίτλους των ΔΕΗ (-2,65% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) και Motor Oil (-2,65%), όχι μόνο γύρισαν τον Δείκτη χαμηλότερα των 700 μονάδων, αλλά τον πίεσαν και προς τα πρωινά χαμηλά, με αποτέλεσμα το τελικό πρόσημο να "παίζεται" μέχρι τέλους και οι τελικές εντυπώσεις να ανήκουν για μία ακόμα συνεδρίαση στους "sellers".

Οι "αψιμαχίες" μεταξύ αγοραστών - πωλητών, είχαν σαν αποτέλεσμα την μικρή τόνωση του τζίρου (ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), ενώ στα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης καταχωρούνται η, σχεδόν, πλήρης απόσυρση των αγοραστών από τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, αλλά και η δυσκολία των Δεικτοβαρών τίτλων να οδηγήσουν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., προς υψηλότερα επίπεδα.

Αν συνεχιστεί η αδυναμία στο Τραπεζικό ταμπλώ, δεν απέχει πολύ το επίπεδο των 700 μονάδων να μετατραπεί από στήριξη σε "δύσκολη" αντίσταση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Σήμερα αναμένονται τα εξαμηνιαία αποτελέσματα για τον ΟΠΑΠ, τον Σαράντη και τον Μυτιληναίο, με θετικές προσδοκίες και για τους τρεις. Η απώλεια του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων, σε συνέχεια του μόλις μιας ημέρας ράλι ανακούφισης προϊδεάζει αρνητικά. Πιθανότερος πρωταγωνιστής, επομένως, η αυξημένη μεταβλητότητα, με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Ο Γενικός Δείκτης κινείται, πλέον, κάτω από τις 700 μονάδες και πραγματοποιεί νέα χαμηλά 52 εβδομάδων. Η πτωτική τάση έχει επιβεβαιωθεί και το πτωτικό κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν πάντως ο Δείκτης διατηρήσει τον ρυθμό πτώσης του τελευταίου επταμήνου, δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κινηθεί κάτω από τις 675 μονάδες. Πιθανή ανοδική κίνηση προς τις 730 - 740 μονάδες εκτιμούμε ότι θα ενεργοποιούσε νέες πωλήσεις.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, παρά την πολύ ισχυρή πτώση των τελευταίων εβδομάδων, ο Δείκτης Τραπεζών δεν είχε πραγματοποιήσει χαμηλό 52 εβδομάδων, μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση. Το επίπεδο των 605 μονάδων δοκιμάζει ο ΔΤΡ αυτή την περίοδο με σοβαρές πιθανότητες να τον διατηρήσει τουλάχιστον βραχυχρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε πολύ πιθανή μια κίνηση ως τις 565 - 550 μονάδες και επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης" ανέφερε στις εκτιμήσεις της η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας, ως είθισται, από το Τραπεζικό ταμπλώ, ο κλαδικός του δείκτης ξεκίνησε επιφυλακτικά υποχωρώντας μέχρι τις 606,06 μονάδες (-1,71%), όμως κάπου εκεί ενεργοποιήθηκαν "αντανακλαστικά επιβίωσης", με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αντίδραση μέχρι τις 632,98 μονάδες (+2,65%).

Οι εν δυνάμει πωλητές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με αποτέλεσμα την επιστροφή των πιέσεων και το, εκ νέου, γύρισμα του εν λόγω δείκτη σε αρνητικό πρόσημο, με καταγραφή νέου χαμηλού στις 605,3 μονάδες (-1,84%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 605,83 (-1,75%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε νέα χαμηλά ημέρας και στις 601,89 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,39%.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο του ΔΤΡ σηματοδοτεί νέα χαμηλά 26 μηνών, με το αμέσως; χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 5/7/2016 (577,34 μονάδες).

Τεχνικά και με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, το τελευταίο "οχυρό" των "buyers" εντοπιζόταν στις 604 μονάδες. Από εκεί και χαμηλότερα απαιτούνται επιθετικές κινήσεις "stop loss". Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση που δεν θα δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 671 (ημερήσιο "stop short") και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 698 μονάδων, μόνο σαν ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε σχετικά καλύτερες τιμές, θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Για τους ημερήσιους traders, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ημερήσια "stop short" έχουν κατέβει σημαντικά χαμηλότερα. Έτσι και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, για την Alpha Bank (-2,16% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) έχει υποχωρήσει στα 1,478 ευρώ, για την Εθνική (-1,23% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) στα 2,10 ευρώ, για την Eurobank (-4,48% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) στα 0,716 ευρώ και για την Πειραιώς (-0,99%) στα 2,236 ευρώ.

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, επισημαίνοντας την αστάθεια στις Διεθνείς Αγορές, αλλά και την "χαμηλή ορατότητα" όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία του Τραπεζικού κλάδου, χρηματιστηριακά και όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, "η Κυβέρνηση έθεσε στη σημερινή πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών το θέμα των συντάξεων, με το δίδυμο Τσακαλώτου –Χουλιαράκη να μεταφέρουν στο "Κουαρτέτο" τη βούληση της Κυβέρνησης να ακυρωθεί το μέτρο των συντάξεων και να εφαρμοστεί μόνο ένα μέρος των αντιμέτρων του 2019, στο βαθμό που υπάρξει νωρίτερα συμφωνία για το δημοσιονομικό χώρο του επομένου έτους, αλλά και σε βάθος χρόνου έως το 2022".

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, με διαθέσεις διόρθωσης, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και το ανοδικό ξεκίνημα, ο τίτλος της Μυτιληναίος (-2,09% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, καθώς "όσοι αγόρασαν την προσδοκία, μπορεί να πούλησαν την είδηση". Το ημερήσιο "stop short" στα 8,76 ευρώ, ενώ αμέσως ψηλότερα περιμένουν οι αντιστάσεις στα 9,16 και 9,52 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 8,36 και 8,17 ευρώ.

Συνεχίζει να περιστρέφεται πέριξ των 13,00 ευρώ, ή και σχετικά χαμηλότερα ο τίτλος της Jumbo (+1,90%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

Στα 13,26 ευρώ το ημερήσιο "stop short". Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, η πρώτη στήριξη στην ζώνη 12,60 - 12,52 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, εκτός δεικτών FTSE θα βρεθεί ο τίτλος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (-0,35% και δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση) καθώς ο Οίκος ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του για μετάθεση της μετοχής στον δείκτη FTSE Emerging Europe All Cap. Η απόφαση ελήφθη μετά την τακτική αναθεώρηση των δεικτών και εδράζεται στο χαμηλό free float του τίτλου (σ.σ. στο 8%) και τη συνακόλουθη χαμηλή εμπορευσιμότητα (οι αλλαγές στους δείκτες FTSE θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 21ης Σεπτεμβρίου).

Από εκεί και πέρα, επιστροφή αγοραστών στο Ιασώ (+1,58%), αντίδραση μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες πέντε, για τον Ελλάκτωρα (+0,87%), ενώ τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες τέσσερις καταγράφουν οι Ελγέκα (-9,58%) και Δρομέας (-4,20%).

Εμφάνιση πωλητή στην Ίλυδα (-9,40%), δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για ΑΝΕΚ (-2,46%) και Creta Farms (-6,44%), ενώ τις πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έφθασε η Intralot (-5,35% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας).

Μένοντας στον τελευταίο τίτλο, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot σε "Β2" από "B1" προχώρησε η Moody's, διατηρώντας το αρνητικό outlook για την εισηγμένη. Σύμφωνα με τον Οίκο, "η υποβάθμιση αντανακλά τα υψηλά επίπεδα μόχλευσης της εταιρείας, αλλά και τις επίμονα αρνητικές ταμειακές ροές από το 2015, που εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν ως το 2020".

Δεν σταματάει να επιβαρύνεται η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη, όσο αυτός παραμένει χαμηλότερα των 700 μονάδων, είναι σε ισχύ τα σενάρια που θέλουν να δοκιμάσει τις στηρίξεις στις 684 και 660 μονάδες. Στις 710 μονάδες κατέβηκε το ημερήσιο "stop short", στις 715 μονάδες ο απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,20%), αν συνεχιστούν τα κλεισίματα χαμηλότερα των 1817 μονάδων, κάποια στιγμή θα παρατηρηθεί "συνωστισμός στην θύρα εξόδου", με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια και είναι αμφίβολο αν θα αντέξει το πρόσφατο χαμηλό στις 1794 μονάδες. Στις 1860 μονάδες κατέβηκε το ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η αποκλιμάκωση του 10ετους Κυβερνητικού ομολόγου έως και 4,078%, από τα ψηλά των 4,649 ποσοστιαίων μονάδων, μετά από τη φοροελαφρυντική ρητορική στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επιχείρησε να 'βάλει φρένο' στην πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών" αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Ο Τραπεζικός κλάδος που λειτουργεί ως "βαρίδι" στην Χρηματιστηριακή Αγορά, καλείται να ανακόψει την πτωτική του πορεία στην κρισιμότατη ζώνη των 600 μονάδων του κλαδικού δείκτη. Παρά τις υποβαθμίσεις στις τιμές - στόχους των Τραπεζών από Διεθνείς Οίκους, δεν χάθηκαν σημαντικές στηρίξεις όπως αυτή της ΑΛΦΑ στη ζώνη 1,32 - 1,31 ευρώ, κάτι που είχε επισημανθεί και στο σχόλιο της περασμένης εβδομάδας.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει ξεκάθαρα πτωτική, όμως μια αντίδραση από αυτά τα επίπεδα είναι απολύτως δικαιολογημένη, με τον Τραπεζικό κλάδο να έχει τον πρώτο λόγο. Οι ταλαντωτές βρίσκονται σε υπερπουλημένες ζώνες, εμφανίζοντας θετικές αποκλίσεις, ενισχύοντας το σενάριο ανοδικής αντίδρασης.

Παρά την αισιοδοξία των “long” για μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση, υπενθυμίζουμε πως η τάση θα παραμένει πτωτική, όσο η Αγορά διατηρείται χαμηλότερα των 743 μονάδων, ενώ καθαρό αγοραστικό σήμα δίνεται μόνο με την ανοδική διάσπαση των 790 μονάδων Γενικού Δείκτη. "Πιθανή απώλεια της προαναφερθείσας στήριξης του δείκτη Τραπεζών, θα επαναφέρει στην επιφάνεια το σενάριο των 657 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη", επισημαίνει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο Ινδικός Sensex διασώθηκε με θετικό πρόσημο από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, μικτά τα πρόσημα στην Wall Street.

Αξιοσημείωτα κέρδη για το Πετρέλαιο, μικρότερα για Ευρώ και Χρυσό.

Από τις ειδήσεις ξένου ενδιαφέροντος επισημαίνονται τα εξής:

"Το μερίδιο της Περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, στην διαμόρφωση του Παγκόσμιου ΑΕΠ, συνεχίζει να αυξάνεται από το ποσοστό του 30,1% το 2000 στο 42,6% το 2017", σύμφωνα τα στοιχεία αναφοράς που δημοσιοποίησε η Τράπεζα "Asian Development Bank".

"Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Κίνας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική σταθερότητα", δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ σε συνέντευξή του στο BBC, με αφορμή τη 10η επέτειο από την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική κρίση.

Η παραγωγή στα Εργοστάσια της Ευρωζώνης υποχώρησε τον Ιούλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τη Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αρνητική κίνηση κατά 0,8% σε μηνιαία βάση και κατά 0,1% σε ετήσια. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και 1% άνοδο σε ετήσια.

Οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν αναπάντεχη πτώση τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα. Τον Ιούλιο είχε παραμείνει αμετάβλητος. Ήταν η πρώτη πτώση του δείκτη από το Φεβρουάριο του 2017.

Επιστροφή στο ΧΑ

Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,09%.

Η χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών από τον ELA μειώθηκε κατά 400 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Ειδικότερα η χρηματοδότηση διαμορφώθηκε στα 4,49 δισ. ευρώ, από 4,84 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 15,00 ευρώ, δίνει η Morgan Stanley ενώ διατηρεί τη σύσταση "overweight" μετά και τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πέννυς Κούτρα, "παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Folli, έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών, αλλά και της βασικής μετόχου και μέλους της διοίκησης κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου".

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 689,12 (-0,42%) και 701,79 μονάδων (+1,41%), στις 17.00 βρέθηκε στις 691,54 και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 690,27 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,26%.

Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 41,9 εκατ., από τα οποία τα 3,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ) ενώ ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ και ΟΤΕ απέσπασαν το 57% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΔΜΗΕ, ΓΡΙΒ, ΜΠΕΛΑ, ΣΑΡ, ΦΡΛΚ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Κακή η τελική εικόνα με 46 ανοδικές μετοχές, έναντι 60 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση οριακής ανόδου στην Αγορά Παραγώγων, που συνοδεύτηκε από μείωση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και σημαντική αύξηση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (49.261 συμβόλαια).

Στα 8.449 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.517 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 955, 816 για τον Σεπτέμβριο και 139 για τον Οκτώβριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.813,5) κινήθηκε μεταξύ 1.809 και 1.841 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (5.830), Alpha Bank (11.345), Πειραιώς (2.967), MIG (1.990), Μυτιληναίος (398), ΔΕΗ (1.239), ΟΠΑΠ (298), ΟΤΕ (732), Viohalco (545), Intralot (693), ΑΔΜΗΕ (456), Εθνική (21.545), Ελλάκτωρα (106), Jumbo (153), Τέρνα Ενεργειακή (461), Motor Oil (133).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 55.975, Eurobank 39.304, Alpha Bank 35.632, ΔΕΗ 12.132, Πειραιώς 20.594, Εθνική 236.895.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                             Name of Issuer                  NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,51%

2018-09-3

 

 

 

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2018-08-13

Marshall Wace LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,90%

2018-07-31

Oceanwood Capital ManagementLLP

 

NATIONAL BANK OF GREECE SA

 

0,70%

 

2018-01-10

 

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,40%

 

2018-08-30

 

Oceanwood Capital Management LLP

 

ALPHA BANK SA

 

1,00%

 

2018-08-17

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

 

Oceanwood Capital Management LTD

 

EUROBANK ERGASIAS S.A.

.

 

0,57%

 

2018-07-11

 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 19.266.395 τεμ., (από 19.266.395 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.982.925 τεμ. (21.667.925), ΔΕΗ 6.136.994 τεμ. (6.130.613), Eurobank 26.958.813 τεμ. (25.295.513), Εθνική 7.455.281 τεμ. (7.455.281) Folli Follie Group 1.369.635 τεμ. (1.369.635).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v