Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κοκκινίζει ο Γενικός Δείκτης

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται ο ΓΔ καθώς οι τραπεζικές μετοχές έχασαν τα πρωινά κέρδη τους. Μεγαλύτερες πιέσεις σε Πειραιώς, κρατά το θετικό πρόσημο η Alpha. Πιέσεις σε Coca Cola, πονταρίσματα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Περιορισμένος ο τζίρος.

ΧΑ: Κοκκινίζει ο Γενικός Δείκτης

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρω-αγορές, με το βλέμμα στο Eurogroup με την Ιταλία στο επίκεντρο. Σε οριακά χαμηλότερο «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη Wall Street και το δολάριο να «πατάει φρένο» εστιάζοντας στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ενδεικτικά ο DAX στις 11.502 μονάδες με μικρές απώλειες, το ιταλικό 10ετές υψηλότερα στα 3,361% και τα futures του S&P 500 στις 2.715 μονάδες. Ελαφρό προβάδισμα για τους short στις πρώτες ώρες της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, όπου (κατ' αρχάς) βραχυπρόθεσμα αρκετά θα αποσαφηνισθούν από τα όποια αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup και την έκβαση της αναμέτρησης στις ΗΠΑ αύριο.

Συνεπώς οι αγορές θα έχουν εικόνα αργότερα σήμερα για το πού βρίσκονται οι σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών και από αργά αύριο εάν ο Τραμπ παίρνει (ή χάνει) αυτό τον σημαντικό εκλογικό γύρο στο μέσον της θητείας του. Ενδεχομένως κινήσεις προεξόφλησης να γίνουν αλλά αργότερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, από αργά το μεσημέρι και μετά, ενώ η Wall θα αποτιμήσει τα νεότερα, πιθανότατα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Εύλογη η επιφυλακτικότητα από τους traders αλλά και δευτερευόντως επιλεκτικές κινήσεις προεξόφλησης.

Σε αυτό το περιβάλλον, με την πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων σε αναμονή, στο ΧΑ ακολουθείται ανάλογη τακτική.

Περιορισμένες συναλλαγές/ανάλογος τζίρος, με προσπάθεια για ανοδική διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο και συντήρηση της βραχυπρόθεσμα long τάσης συγκεκριμένων blue chips.

Σε εύρος 4 μονάδων η διακύμανση για τον ΓΔ την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με βάση τις 616,16 μονάδες, προσπάθεια αντίδρασης για τον ΔΤΡ από τις 486,29 και για τον FTSE25 διακύμανση πέριξ των 1.635 μονάδων.

Το 35% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, ποσοστό λίγο ως πολύ αναμενόμενο καθώς μέσω του κλάδου επιχειρείται από τους long η αντίδραση και απομάκρυνση από την περιοχή των 610 μονάδων.

Ειδικότερα οι αρχικές κινήσεις επιχειρήθηκαν στις τρεις μετοχές του κλάδου που λόγω Société Générale «ταλαιπωρήθηκαν» με σημαντική διόρθωση την Παρασκευή, ενώ στην Alpha Bank υπερίσχυσαν οι πωλητές.

Περισσότερες συναλλαγές στη Eurobank, μεγαλύτερος τζίρος σε Eurobank και Πειραιώς. Στο 1,397 η μετοχή της Εθνικής, από το 1,233 η αντίδραση στον τίτλο της Αlpha Βank.

Στα blue chips μεικτές τάσεις, με το κλίμα να βελτιώνεται σταδιακά μετά τις 11:25 και μετά τις 11:35 να υπερισχύει ο αριθμός των μετοχών με θετικό πρόσημο έναντι εκείνων με αρνητικό.

Κυρίως σε ΟΤΕ οι αγορές από την πλευρά των long, χαμηλότερα με 1,01% στα 26,55 ευρώ η Coca Cola και στα 8,285 ευρώ με μικρές απώλειες ο ΟΠΑΠ. Ωστόσο κερδίζουν έδαφος Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, Grivalia, Sarantis, Lamda Development, με αποτέλεσμα στις 11:40 ο ΓΔ να «γυρίσει» οριακά σε θετικό πρόσημο. Κυρίως λόγω τραπεζών και δη της Eurobank, που με 2,10% κυμαίνεται στο 0,5115 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο της συνεδρίασης ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 4,150 εκατ., στις 32/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με μεγαλύτερη απόδοση (από τις χαμηλότερες κατηγορίες) για Τράστορ, Εκτέρ, ΚΕΚΡΟΨ, Ανεμος, ΕΥΑΘ, ΕλβάλΧαλκόρ κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v